...:::  † Pegy Oldala †  :::...
...::: † Pegy Oldala † :::...
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
DollZ-ok
 
Az Erdő s Lakosai
 
Anime - Manga
 
Versek
 
Versciklusaim
 
Regények, Kisregények
 
Készülő regények
 
Általam írt cikkek
 
Novellák
 
Gothic Manga Lady
Óra
 
Naptár
2018. Június
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 
Számláló
Indulás: 2006-01-17
 

Made by Pegy Sue (PegyGift ArtWork)

Egyperces szerelmi történetek
Egyperces szerelmi történetek : Boldogságok a Temetőben

Boldogságok a Temetőben

  2006.12.22. 11:19

Keletkezés: 2006.

Boldogságok a Temetőben
 
Vígan száguldozott a kisváros kihalt kövesútján kosaras biciklijével, melynek előbb említett alkatrésze tele volt gyönyörű rózsákkal.. Rengeteg rózsa lehetett abban a kis kosárkában.. 100.. 200.. 300 szál.. Óvatosan tekert, mégis gyorsan, vigyázott a rózsákra. A sajátjai voltak. Nevelgette őket, locsolta őket, gondozta őket, s a legfontosabb - szerette a rózsáit.
Elkezdett lassítani, tudta, hamarosan odaér.. s alig futott végig atz agyán a hely, már ott is volt. Leszállt a biciklijéről, majd elkomorodott. Eddig sem azért mosolygott, mert jókedve volt, hanem a helyzet komikuma miatt - tetőtől talpig fekete ruhában volt, ráadásul bő, fekete szoknya volt rajta, s mellette a rikitósárga, kosaras, réges-régi bicikli mókásan muatatott.
Ezt a sárga, öreg bicajt a fakerítés mellé támasztotta, majd le is zárta. Kételkedett benne, hogy valaki el akarné lopni, de fő az elővigyázatosság! Ezután leszerelte a kosarat a bicikliről - ez egy ilyen "2 in 1" kosár volt. Ha az ember lánya megunta a biciklijén akkor két mozdulattal lekapta, s egy normális, kézben is fogható kosárként használhatta.
Eszébe jutott egy fontos dolog, gyorsan a kosár aljára nyúlt, majd megnyugodott. Nem hagyta otthon..
Felemelte fejét, majd egy hatalmas nyitott vaskapu alatt ment át. A vaskapu felett egy mégnagyobb kő boltív volt, mely tetéjére régen egy csodaszép angyal szobrocskát helyeztek, de még talán 100-200-300 évvel ezelőtt, mert az angyal fele már nem volt ép. Feltekintett erre az angyalra, mint mindenki más, aki belépne abba a kis "kert"-be. Nem volt nagy angyal, mégis valami miatt az embernek rá kellett néznie. Lehunyta szemét, majd ki is nyitotta, s tovább ment. Sokat ment, talán egy órát is, mire oda ért, ahol mindig is szokott lenni. Leült egy fa padra. Előtte egy hatalmas kőtábla volt. A kőtáblán három név szerepelt. Egy asszonyé, egy férjé, s egy kisbabáé. Egy kicsit még pihent a padon, majd felállt, s ismét kigazolta a kő körüli területet. Mikor azzal végzett, összegyűjtötte a gazokat, s az elszáradt virágokat a kőtáblán lévő vázákból, s elindult, kidobni őket. Útközben hóna alá csapta a réges-régi öblítő-szeres dobozt is. Elsétált a "szemetesig", ledobta a növényeket, majd a szemetes melletti csaphoz lépett, s megtöltötte a "kulacsot". Visszasétált a hármos sírhoz, majd megöntözte a sírba épített virágokat. A vázákba tett rózsáiból. Majdnem elhasználta az összeset, de nem tette, mert tudta, van még egy hely, ahova el akar menni..
Leült még egy kicsit a sír elé, majd így kezdett el beszélni:
- Szia anya, apa, öcsi.. Megint kicseréltem a virágaitokat.. Remélem örültök! Nagyon régen voltam itt, ne haragudjatok rám emiatt, de most sok a munkám.. Előléptettek, menedzser lettem.. - meleg szél kezdett el fújni, kellemesen simogatta meg a lány vállát és arcát. Ő erre megint elmosolyodott: - Viszont azt hiszem hogy most megint hosszú ideig nem tudunk találkozni.. De majd igyekszem! Megpróbálom úgy alakítani a dolgaimat, hogy két hét múlva, esetleg a jövő héten, már ne legyen dolgom, s el tudjak jönni, de nem ígérek nektek semmit! Igyekszem, ahogy ígértem! - majd felállt a padról, megfogta a kis kosarát, s a műanyag flakont, majd így szólt: - Most elmegyek! Sziasztok! - ahogy elindult, meleg szél kísérte ismét. Ilyenkor tudta, hogy halott rokonai vele vannak, s figyelik Őt. Tovább sétált, majd egy kis sarkon befordult. Réges, régi sírok álltak ott. Ő szinte az egyik legrégebbihez készült.. Ahogy közeledett felé, furcsa érzése támadt. Hirtelen meg is látta hogy mi az - valaki már állt annál a sírnál. Nem látott sokat, csak egy fekete hajú, fekete ruhás alakot. Közelebb merészkedett, majd már oda is ért. Nem zavarta a férfi, megszokta már hogy mindenféle bámészkodó nézegeti a sírokat, gondolta, ez is egy olyasvalaki, aki fel akarja deríteni, hogy a város legelső temetőjében melyik a legelső sír. Ő tudta. De sose mondta el senkinek. Nem akarta őket megfosztani attól a felfedezői élménytől. MEg talán nem akart hozzájuk beszélni se. Neki ez a temető nem turistalátványosság volt, hanem szinte az Élete..
Elkezdte megint a sír környékét gazolni - jobban mondva elkezdte volna. Felhúzta egyik szemöldökét. A sír körül nem volt egy gaz sem! A vázákra nézett. Azokban nem az elfonnyadt virágai voltak, hanem frissek. Nem értette. Hátralépett egyet, de valamibe beleütközött. Valami puhába. Összerezzent, majd félig hátranézett:
- Elnézést!
- Semmi baj! - hallotta a választ. Fogta a műanyag kulacsát, majd lelocsolta a növényeket a vizzel.
- Én már locsoltam.. - szóltak hozzá ismét. Nem törődött vele. Leült a sír szélére, majd megigazgatta a vázákban lévő virágokat, s ide-oda tűzgélt a saját rózsáiból is. Szokatlan volt neki hogy valaki megint foglalkozott az Ő sírjával..
- Ki maga? - kérdezte hűvösen.
- A nevem..
- Nem azt kérdeztem! - megfordult, majd a "beszélgetőpartnere" szemébe mélyzetette acélszürke szemeit.
- Ki vagyok?
- Igen..
- Magam sem tudom..
- Legalább őszinte.
- Általában az vagyok.. Őszinte.
- Az nagyszerű.. - mondta még mindig ridegen. A férfi még mindig a lányt figyelte, ahogy az a sírkőre nézett.
- Alig volt 7éves.. - mondta végül némán, s nagyot sóhajtott.
- Sokan haltak meg akkor..
A lány a férfira nézett, majd felhúzta egyik szemöldökét:
- Honnan tudja?
- Egyszerű.. A gyermekem sírját ápolod..
- Tessék? - nem mert hinni a füleinek. Tudta hogy az nem lehet igaz amit a férfi mondd, de valami mégis azt súgta neki hogy a férfi nem hazudik.
Hirtelen az ég feketébe borult, s a lány is tudta, hogy az idő idekinn gyorsan fut, talán már 6-7 óra is lehetett. Menni készülődött, de a férfi nem engedte. A sírkőre lökte. A lány beverte a fejét, majd halántékjának vére végigfolyt a fiatal gyermek sírkövén.
A férfi megijedt, majd el akart futni. Hirtelen hatalmas vihar támadott. Tudta hogy nem szabad hazudni, s Ő most hazudott a lánynak, de már régóta figyelte, s úgy tetszett neki.. S most.. most megölte..
Futni kezdett, végigfutott az egész temetőben, üldözve érezte magát. Ránézett az angyalok szobraira, azok mintha meg akarnák Őt támadni, mérgesen tekintettek vissza. A kapuhoz ért, de az hirtelen bezáródott előtte - tudta, a temető ismeri a titkát, nincs értelme menekülnie, most meg kell ismerkednie a halottak bosszújával..
A nap estébe fordult, s hirtelen megjelent a lán alakja. A fiú remegni kezdett.
- Miért tetted? - kérdezte a lány ridegen: - Miért öltél meg?
- Én.. én.. én nem akartam!
A lány elmosolyodott:
- Jól tetted..
- Tessék? - a férfi nem értette miért mondja ezt neki.
- Jól tetted hogy megöltél. Régóta vártam már a másvilágra, mindig is közelebb állt hozzám, mint a "való lét". Oly sokszor vágytam ide, s annyi barátot szereztem ezen az oldalon, hogy nincs okom panaszra! Itt lelek mostmár boldogságot! Köszönöm neked!
- De.. az lehetetlen! Nem is vagy rám dühös?
- Nem.
- Boldog vagy holtan?
- Sokan nem értik, de a másvilágon tényleg jobb..
- Boldog vagy egy temetőben?
- Igen.. Sokkal boldogabb, mint a városban, vagy a munkahelyemen..
A lány megfordult ,s távolodni kezdett. Utoljára még megfordult, s így szólt a fiúhoz:
- Majd temess el.. Nem kell nagy temetés.. S ha kérhetném, temess az "öcsém" mellé!
- Az öcséd mellé?
- Igen.. Akire azt mondtad hogy a fiad..
Másnap a fiú intézkedett a lány kérésének ügyében ,s el is érte célját. Megengedték hogy a legrégebbi sír mellé kerüljön a legújjabb..
 

 

 

E-mail címem: manson1200@citromail.hu

"So you go round and round
another live another wound
from death to birth, from birth to death
No time to waste, no time to rest
So you go round and round
another live another wound
and when you finally touch the light
they send you back into the night"

(Deine Lakaien - Reincarnation)

 

"Könnyek, könnyek,
Egyre csak jönnek...
Ki állítja meg őket?
Övék már a Győzelem..."


"There is no peace in heaven
There is no peace on earth
There is no love in heaven
There is no love on earth
There is no faith in heaven
There is no faith on earth
There is no hope in heaven
There is no hope on earth"

(Deine Lakaien - Reincarnation)

 

Linkek
 
minibannercserék

  
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Az idő felénk
The WeatherPixie
 

Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról