...:::  † Pegy Oldala †  :::...
...::: † Pegy Oldala † :::...
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
DollZ-ok
 
Az Erdő s Lakosai
 
Anime - Manga
 
Versek
 
Versciklusaim
 
Regények, Kisregények
 
Készülő regények
 
Általam írt cikkek
 
Novellák
 
Gothic Manga Lady
Óra
 
Naptár
2018. Április
HKSCPSV
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Számláló
Indulás: 2006-01-17
 

Made by Pegy Sue (PegyGift ArtWork)

Egyperces szerelmi történetek
Egyperces szerelmi történetek : Az Óvóhely

Az Óvóhely

  2006.12.27. 11:50

Keletkezés: 2006 vége

Az Óvóhely

Nem volt sem élettapasztalt, sem idős – csak egy volt a 16 éves lányok között. Mégis sok dolog tette őt különlegessé – a megjelenésében rejlettek ezek a dolgok. Barna, egyenes haja lágyan fogta össze arcát. Jóformán csak nadrágban járt, s kedvelte a sötét színeket, és a “zúzós” zenéket. Lányosnak egyáltalán nem volt mondható.

Egy panelházba vezették, az iskolájának a panel legfelső emeletén volt egy szobája, ahova a rosszul letteket vitték – az iskolában elájult (alacsony volt a vérnyomása is), s azért került oda. Amikor kinyitotta a szemét az iskolaigazgató nézett vissza rá aggodalmasan. Rögtön köszönt is neki:

- Jónapot, Tanárnő! – a nő elmosolyodott, s visszaköszönt:

- Szervusz! Jobban vagy?

- Igen, köszönöm!

- Rendben… Ha fel tudsz kelni, elhagyhatod ezt a helyet! – a lány megköszönte, majd felegyenesedett, köszönt egy “Viszontlátásrá!”-t, majd kilépett az ajtón. Furcsa volt neki ez a lépcsőház – sose járt még itt ezelőtt. Lenézett a lépcsők sokaságán – úgy érezte, hogy a tizediken van. Hirtelen valaki megfogta a vállát.

- Hello! Bajban vagy? – a lány erre megfordult. Egy hosszú, fekete kabátban lévő fiú állt mögötte – hullámos haja össze volt kötve egy lófarokba. A lány már látta valahol, de még nem tudta, hogy hol.

- Hello! Igen… Még sose jártam itt… S nem tudom merre van a kijárat… - a fiú erre elmosolyodott, s így szólt kissé sejtelmesen:

- Én tudom. Itt lakom. Elkísérlek a kijáratig, de meg lesz az ára! – a lány nem igazán értette, hogy miféle “árat” akar a fiú, nem is kérdezte meg, azt gondolta, hogy egy “potyapia” remek lesz. A fiú elindult lefelé, a lány pedig némán követte. Lementek kétemeletnyit, majd a srác egy hosszú folyosóra vezényelte. Oda is követte. Semmi kétely nem volt benne.

Hirtelen azt vette észre, hogy már nem lefelé vezetnek a lépcsők, hanem felfelé. Kicsit megijedt, s a fiúhoz szólt:

- Hé! Állj meg! – a fiú hátrafordult:

- Hé! Mi a baj?

- Miért megyünk felfelé? – a fiú erre elmosolyodott. “Jajj, ne!” gondolta magában a lány “Biztos most akarja azt a Fizetséget!” – Én… én… én most elmegyek! – kiáltott fel, majd a folyosó vége felé vette az irányát. Amikor a fiú lépteit hallotta maga mögött, futni kezdett – a fiú is. Lefelé futott a lépcsőkön, úgy ahogy a lába bírta.

Amikor úgy érezte, hogy csapdába került, mert a fiú veszélyesen megközelítette, egy újabb hosszú folyosóra érkezett, tovább futott, de közben hátr is nézett s a fiú felé fordulva így szólt:

- Ne bánts engem! Én nem akarok a testemmel fizetni neked!

- A testeddel…? – a fiú kérdőn nézett rá, majd hirtelen elnevette magát, de úgy, hogy meg is állt: - Nézd, én nem vagyok semmiféle perverz, vagy liliomtipró! – erre a lány kiért a folyosóról, s ismét felfelé kezdett el futni, de úgy ahogy a lába bírta. Ahogy már nem hallotta a fiú lépteit maga mögött, kinézett a korlátok között – nem látta a ház alját. Megijedt. Hirtelen megszédült, s a lépcsőfordulóra lépett, amelyen mindenféle zöld növényt tettek, talán díszítésképpen. A növények mind-mind másmilyenek voltak, másmilyen kaspókban.

A lány a lépcsőforduló falához szorította a hátát, majd a földre rogyott. Összekuporodott, majd sírni kezdett. Magában így kesergett “Hol van innen a szabadulás? Hol van a kijárat?” közben meg-megremegett, talán a félelemtől, talán az idegtől. Hirtelen kabátsuhogást hallott. Kicsit abbahagyta a sírást, hátha az a valaki elhalad mellette. Ehelyett megálltak mellette. Felnézett – a fiú volt, s mosolygott, s kedvesen így szólt:

- No! Nem kell ám annyira megijedni! – a lány nem mondott semmit, megtörölte szemét, mire a fiú tovább folytatta: - Nem könnyű ebből a panelből kikerülni! Ugyanis… Ez nem egy panelépület.

- Nem? – csodálkozott a lány. Közben a fiú egy papír zsebkendőt nyújtott át neki: - Köszi… - majd kifújta orrát, s megtörölte szemét.

- Nem. Ez valójában két panel, s össze vannak kötve. Sokan tévedhetnek el itt, ha letérnek a lépcsőkről! Kevesen tudják, hogy hogyan is lehet visszatérni a “helyes” útra! Most lehet, hogy úgy képzeled el, mint ahogy Dorothy ment a sárga köves úton az Ózban – talán igazad is van. Csak akkor érhetsz el a “jóboszorkányhoz”, vagyis a kijárathoz, ha a sárga köveken lépkedsz! – a lány erre elcsodálkozott. Ez a fiú Óz, a csodák csodája rajongó lenne? Nem nézné ki belőle…

- Szereted? – kérdezte tőle.

- Micsodát?

- Hát az Ózt! – a fiú erre felkapta fejét, majd kissé zavartan így szólt:

- Gyermekkorom egyik legjobb filmje, meséje… Tudod… sokak szerint a gyermekkor nem fontos… Pedig az! A gyermekkorban nagyon sokminden eldöntődik!

A lány erre csak bólintott – tudta ezt jól, gyermek-pszihológus szeretett volna lenni, így sokmindennek utána olvasott, onnan tudta az ilyen dolgokat.

Hirtelen ismeretlen hangokat hallottak – mintha a fény koccanna a betonon. Hirtelen egy hosszú, szőke, szintén lófarokban összefogott hajú fiú jelent meg, majd így szólt a lány mellé lekuporodó fiúhoz:

- Csikor! – szólította vezetéknevén a fiút.

- Mondd, Csuka! – nevezte gúnynevén a szőkét.

- Már várunk… Nem jössz?

- De… persze. Megyek!

- S Ő? – bők a még mindig földön kuporgó lányra. A Csikor nevezetű erre elmosolyodik, majd így szól:

- Ő is jön! – a lány erre felkapja a fejét:

- Megyek?! Ugyan hova?

Csuka és Csikor egymásra néznek, majd elmosolyodik. Végül a szőke hajú fiú így szól:

- Majd megtudod, kicsi lány! – a lánynak ez több volt a soknál. Hirtelen pattant fel, majd indulatosan így szólt:

- Én aztán nem megyek sehova! – erre Csikor elnevette magát, hirtelen felegyenesedett, de úgy, hogy vállával felemelte a megrémült lányt, aki kapadozni kezdett, s minduntalan követelte, hogy tegyék le, de a két nevető fiú csak nevetve elindult

*

Kis idő múltán egy házajtó elé értek – egy szám hirdette rajta, hogy ez a “13-dik” ajtó. A lány ezt nem látta, mert épp farpofájával volt az ajtó felé. Még mindig hevesen követelte, hogy tegyék le, de a két fiú még mindig nem tett eleget kérésének. Az egyikőjük kopogtatott, s kisvártatva kinyílt az ajtó:

- Csikor! Csuka! – nézett a megnevezett személyekre, majd a feneket megpillantva így szólt: - Miféle zsákmányotok van nektek? Szarvas? – mindhárman elnevették magukat.

- Remek név, Pityu! – mondta neki Csikor elismerően. A Pityu nevű fickó megnézte másik oldaláról is a “zsákmányt”, aki ekkor szemügyre vehette.

Pityu – mennyire nem illett erre a férfire ez a név! Magas volt, nagydarab is, s motoros szerelésben volt. Arcán bajuszt, s szakállt is viselt, míg fején egy kendő volt – tipikus motoros.

Végre Csikor is letette a lányt, aki körbenézett – mindenfelé furcsa emberek voltak abban a házban. Sokmindenkit ismert a lány városában, de ezeket az alakokat még sose látta. Hirtelen, egy vékony, bőrnadrágban lévő fiú odalépett – bakancsán és bőrnadrágján kívül nem volt rajta semmi. Megfogta a lány állát, majd így szólt:

- Tényleg olyan, mint egy Szarvas! Ez is a neve? – Csikor helyeslően bólintott, majd így szólt:

- Persze! – majd a lány haját megborzolta, s így szólt: - Ugye, Szarvas?

A lány hirtelen azt se tudta, hogy hol van – csupa férfivel volt körülvéve. Hogy a vérnyomása hol volt, nem is tudta. Hirtelen azt vette észre, hogy a szoba forog vele, majd hirtelen össze is rogyott ájultan. Még hallotta, hogy aggódva valamelyik férfi felkiált:

- Szarvas! – majd valaki elkapja…

*

Valaki pofozgatta, s lágyan szólongatta:

- Szarvas! Szarvas! – erőtlen nyitotta ki szemét.

Egy ismeretlen arcot látott – megnyugvására egy lányét. Amikor kinyitotta szemeit a lány elmosolyodott, arcán lévő tetoválása így kissé groteszkül hatott – egy koponya volt. A lány festett vörös haja szinte már piros volt, s millióegy felé állt, úgy lőtték be.

- Ébren vagy? – kérdezte a lánytól, aki erre bólintott: - Remek! Tudod… - kissé halkabbra vette: -… a fiúk nagyon rosszul érezték magukat, hogy elájultál, amikor megérkeztél… - a lány nem mondott semmit, néma maradt. A festett hajú arcáról lehervadt a mosoly, majd ismét vissza, s kezét nyújtotta felé: - A nevem Freaky, Szarvas!

- Freaky? Hogy tudtak a szüleid ilyen nevet adni neked? – Freaky erre elnevette magát, majd így szólt:

- Nem a szüleim adták nekem ezt a nevet!

- Nem? – csodálkozott a lány: - De… azt mondtad…

- …hogy ez a nevem. Tudom. – fejezte be a lány helyett: - A fiúk adták nekem… - magyarázta: - Akárcsak neked a Szarvast!

- Nem vagyok Szarvas! – erre a másik hatalmasat nevetett, majd fuldokolva a nevetéstől így szólt:

- Dehogynem! Olyan vagy mint egy szarvas! – a lány erre elkomolyodott, s mérgesen így szólt, kissé vulgárisan:

- Olyan “szar”?

- Nem! Dehogy! Hanem… pont úgy viselkedsz, mint egy szarvas! – majd leül mellé. Egy szivacson feküdt, a földön: - Szerintük meg úgy is nézel ki! Szerintem ez igazán hízelgő, nem gondolod?

A lány nem válaszolt, új kérdést tett fel:

- Mi ez a hely? – majd felült. Körülötte a falakon különböző bandák képeivel volt kitapétázva a fal, a bútorok régiek voltak, látszott a házon, hogy lelakott, s kevés a pénz benne. Freaky mosolyogva így szólt:

- Ez? Ez az Óvóhely! Mindenkinek, aki rászorul! Lányoknak, fiúknak egyaránt! Viszont mindenféle szaros nyálgépeknek tilos a belépés… Csodálkozom hogy Csikor rögtön elhozott ide… Biztos valamelyik haverjától hallott rólad… Egyébként nem szokott ilyesmit csinálni…

Szarvas csodálkozva fülelt. Majd egyszer csak a lányra nézett, s megkérdezte tőle:

- Mi a neved? Mármint az igazi… a keresztneved… - az csodálkozva így szólt, majd kissé pirulva így szólt:

- Terézia… - majd idegesen megvakarta a halálfejet arcát, s így szólt: - Gáz név, tudom… Túl szenteskedő, egyáltalán nem illik hozzám… - mondta kissé szégyenkezve. Szarvas egy ideig csodálkozva nézett rá, majd elnevette magát. – Mi az? Mit nevetsz?

- Tényleg nem illik hozzád a keresztneved! Vicces hogy ilyen nevet kaptál még anno, most pedig ilyen a külsőd! – Freaky felvonta egyik szemöldökét, mire Szarvas így szólt: - Mármint… Nem nézel ki “terézesen”. – erre a másik lány is elnevette magát. Onnantól kezdve barátok voltak…

Hirtelen kopogtattak az ajtón – Csuka volt az, mögötte pedig Csikor, Pityu, s az ismeretlen bőrnadrágos. Csuka hangosan szólt:

- Mi ez a nagy nevetés hölgyeim??? – Freaky felállt, odalépett hozzá, megcsókolta, majd így szólt:

- Semmi drágám, nem kell aggódnod!

- Akkor jól van! – csókolt vissza a szőke fiú. Szarvas tudta, hogy azok ketten együtt vannak. Sugárzott róluk. Sose gondolta volna, hogy két emberen ennyire látszódhat a szerelem. Hirtelen Csikor mellélépett, majd a fülébe suttogta:

- Gyere velem! – engedelmeskedett, feláll, s követte a fiút. Az egy furcsa szobába vezette be, az ajtót gondosan becsukta maguk után.

- Nos… - szólalt meg a fiú: - Ez az én szobám… - a lány körbenéz – mindenféle együttes van kirakva a fal, s barna bútorok vannak benne. Amikor közbenézett kérdőn néz a fiúra:

- Miért hoztál ide? – az erre meglepődik, majd így szól:

- Csak szerettem volna, ha látod…

- Értem… - majd ismét körbenézett: - Mióta laksz itt?

- A kezdetek óta… A szüleimé volt ez a ház…

- Ők most hol vannak?

- Három évvel ezelőtt meghaltak. – mondta a fiú minden érzelem nélkül.

- Értem… Sajnálom…

- Sose sajnáld! Nos… akkor… tartozol nekem! – a lány erre felcsattant:

- Még ki se vezettél!

- Tudom. De… szeretem előre kérni a fizetséget…

- Rendben. Mit akarsz tőlem? Mi kell neked? – a fiú erre elmosolyodott, s így szólt:

- Azt akarom, hogy költözz ide… Az Óvóhelyre! – a lány hátrább lépett, s furcsállva kérdezte a fiútól:

- Miért akarod? – erre az közelebb lépett, s így szólt:

- Ezért! – majd egyik kezével a lány derekát ölelte át, a másikkal a fejét tartotta, s végül szenvedélyesen megcsókolta.

 

 

E-mail címem: manson1200@citromail.hu

"So you go round and round
another live another wound
from death to birth, from birth to death
No time to waste, no time to rest
So you go round and round
another live another wound
and when you finally touch the light
they send you back into the night"

(Deine Lakaien - Reincarnation)

 

"Könnyek, könnyek,
Egyre csak jönnek...
Ki állítja meg őket?
Övék már a Győzelem..."


"There is no peace in heaven
There is no peace on earth
There is no love in heaven
There is no love on earth
There is no faith in heaven
There is no faith on earth
There is no hope in heaven
There is no hope on earth"

(Deine Lakaien - Reincarnation)

 

Linkek
 
minibannercserék

  
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Az idő felénk
The WeatherPixie
 

Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt