...:::  † Pegy Oldala †  :::...
...::: † Pegy Oldala † :::...
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
DollZ-ok
 
Az Erdő s Lakosai
 
Anime - Manga
 
Versek
 
Versciklusaim
 
Regények, Kisregények
 
Készülő regények
 
Általam írt cikkek
 
Novellák
 
Gothic Manga Lady
Óra
 
Naptár
2018. Május
HKSCPSV
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
Számláló
Indulás: 2006-01-17
 

Made by Pegy Sue (PegyGift ArtWork)

Egyperces szerelmi történetek
Egyperces szerelmi történetek : A Diáklány

A Diáklány

  2007.01.31. 21:38

Keletkezési idő: 2007. január

A Diáklány

- No, akkor feleljünk! – mosolyogta a harmincas éveiben járó matektanár. Mosolyogva végignézett az osztályon – úgy tett, mintha a felelőt keresné, valójában azt a nagyon szép lányt kereste… Vajon hol lehet? Ah… meg is van! Továbbsiklott rajta szemével, nehogy a lány valamire is rájöjjön; vagy ha a lány nem is, társai se sejtsék.

A lány nevén gondolkodott, de nem tudta. Próbálta felidézni, de úgy emlékezett, hogy 4 év alatt egyszer sem hívta ki felelni, s a lány se sokat szerepelt matekórán; még a jegyeire sem emlékezett, rákérdezni meg senkitől sem mert. Így némán, magába burkolózva titkával visszatért a napló vizsgálatához. Megakadt a szeme egy neven, majd kimondta. Egy fiú megszólalt:

- Tanárúr, Ő hiányzik! – ah… legalább biztos, hogy nem a szép lány az. Felszólított egy másik nevet, közben izgatottan várt. Hirtelen egy szürke, s csúnyának mondható lány lépett a tanári asztal mellé. A férfi próbálta meglepődését leplezni, de nem igazán ment neki. Mérgében a szürke kisegeret egy kettessel jutalmazta. NEKI A LÁNY KELLETT!

Órán sokszor nézett a lányra, aki folyamatosan körmölt, s nem szólt semmit se. Nem jelentkezett, csak néha számológépébe pötyögött be valamit, s amikor a férfi magyarázott felnézett; ha találkozott tekintetük rögtön elkapta, s ez fájt a legjobban a férfinek. Tudta, hogy tanár, s ezt tilos lenne, de nem tehetett róla – ember volt, s szerelmes is… egy diákjába. A szép lányba, akinek még a nevét sem tudta.

Kicsengettek, összepakolt, majd elköszönt, s elhagyta az osztályt. Csüggedten indult vissza a tanáriba, de hirtelen valaki kiáltozni kezdett felé. Egy ismeretlen, női hang volt:

- Tanárúr! Tanárúr! – a férfi megállt, majd hátrafordult pókerarcával; nehéz volt leplezni csodálkozását – a szép lány futott utána.

- Tessék? Miben segíthetek? – kérdezte tőle.

- Tanárúr, én javítani szeretnék matematikából! – a férfinek sokminden jutott akkor eszébe, főleg a “tipikus javítási módszerről férfi tanár s diáklány” között. Gondolatára kissé elmosolyodott, majd így szólt:

- Javítani? S miért? – kérdezte mosolygó arccal. A válasz nem pont az volt, amit várt:

- A 3asért. – mondta a lány nyugodtan.

- Rendben… 3asért… Ő… figyel csak… - itt megállt bízva abban, hogy a lány kisegíti nevével, de nem tette, helyette visszakérdezett:

- Igen?

- Gyere holnap a tanári elé, három órakor! Rendben? – erre a válaszra a lány bájos arcán mosoly jelent meg:

- Köszön szépen, Tanárúr! – majd mosolyogva megfordult, s elsétált. A férfi, ha tehette volna utánanézett volna még hosszú ideig, de nem tette. Hirtelen megfordult, s továbbment. Nem szabadott, hogy bárki is megtudja! Nem tudhatja meg senki, mert akkor vége! Vége az életének, a pályájának, s a lányt se láthatja többé! Bár, hamarosan sose fogja többé látni…

 

Leplezett izgalommal várta a másnapi “javítást”. Úgy reménykedett! De úgy! Úgy szerette volna, ha a lányt kisajátíthatta volna! Ha a lány csak az övé lett volna, nem kellett volna rajta senkivel sem osztozkodnia! Milyen jó is lett volna! Ó, milyen jó! De nem lehetett… Nem élhetett vissza a helyzetével, nem cselekedhetett úgy, ahogy szeretett volna… S ha tanár-diák lesznek, nem is cselekedhet sohase majd úgy, ahogy szeretne… De nem tehetett mást; menthetetlenül szerelmes volt a lányba!

 

Kilépett a tanári elé, a lány ott állt.

- Jónapot, Tanárúr!

- Jónapot! – köszönt neki a férfi vissza: - Felkészült a javításra?

- Igen. Köszönöm, hogy megadja a lehetőséget! – a férfi erre nem mondott semmit. Mit kellett volna mondania? “Neked bármit!” – legszívesebben ezt mondta volna, de nem. Nem lehetett. Helyette ezt mondta:

- Gyere! – majd a tanári egy kis szobája felé indult, amelynek minden oldala fedve volt, ablakán redőny volt.

Belépett a helyiségbe, majd felhúzta a redőnyt, s szólt a mögötte belépő lánynak, hogy csukja be az ajtót: - Foglalj helyet! – mutatott egy asztal mellett lévő székre: - Mennyi most az átlagod?

- Uh… sajnálom, nem számoltam még ki! – a férfi szó nélkül odanyújtotta a naplót, s mondta a lánynak, hogy keresse ki magát, s számolja ki az átlagát. A lány bólintott, közben a férfi szembe vele foglalt helyet – az asztalon támaszkodott, s úgy figyelte. VÉGRE! VÉGRE! Itt volt az Ő nagy pillanata! VÉGRE! Végre láthatta a lány nevét! Gyorsan el is olvasta – a legelső név volt a naplóban… a legelső név!

- Bár nem idei anyag, hogy is számolunk átlagot? – kérdezte a férfi örömtől ittasan.

- Összeadjuk az összes jegyet, s elosztjuk hogy mennyi jegyet számoltunk össze…

- Kicsit sántít, de elfogadom! – mondta a férfi, s szívében máris átjavította a lány jegyét dicséretes ötösre.

- 3, 77! – mondta a lány meglepődve. A férfi erre elcsodálkozott. Akkor most mi lesz? Most mit tegyen? Erre az átlagra négyest szokott adni…

- Ez nálam már négyes… - mondta a lánynak kissé elszontyolodva. Az most csodálkozva nézett rá.

- NÉGYES? – hirtelen arca hatalmasra kerekedett, egy még hatalmasabb mosolytól: - Ez… azt jelenti… hogy…

- Ha nem akarsz, nem kell javítanod! – mondta neki a tanár egy kényszeríttet mosollyal arcán. A lány már fel is pattant, majd így szólt:

- Köszönöm, Tanárúr! – mondta mosolyával, majd kiviharzott a tanáriból, de akkora sebbel-lobbal, hogy egy térképeket cipelő földrajztanárt majdnem felborított. A matektanár a kis szoba ajtajának támaszkodott, onnan nézett a lány után.

A térképekkel küszködő földrajztanár megszólította:

- Zoli, tudnál segíteni?

- Persze… - ocsúdott föl mélázásából. Odalépett az idős férfihez, s kivette kezéből a térképeket, majd a helyükre helyezte őket. Nem merte elhinni hogy egy ekkora lehetőség úszott el tőle! S ez volt az utolsó lehetősége is… Nemsokára megkezdődik az érettségi szünet, majd a lány elmegy… Örökre…

 

Évek teltek, s múltak, a matektanár még mindig ugyanabban az iskolában tanított. Egyre öregebb, s öregebb lett, de ez lassan már nem is érdekelte, ha ifjúkorában rettentő hiú is volt.

- Azt mesélik róla, hogy azóta öregszik, amióta elment az iskolából a szerelme! – súgta oda barátnőinek egy fiatal diáklány.

- Ó, szegény! – sóhajtott fel a mellette lévő: - Biztos nagyon szerették egymást! – majd látszott rajta, hogy gondolatban elkalandozik egy titkos, tanár-diák viszony felé.

- Nem! Állítólag a lány sose szeretette! – súgta tovább a lány.

- Elég legyen! – szólt egy magas nő rájuk; észre sem vették, de az angoltanáruk mindent hallott. A három lány összerezzent a nő ráförmedésére: - Megtudhatom hogy melyik tanárjukról beszéltek? – majd a három lány mellé állt.

Azok tudták, hogy tanárnőjük, bár fiatal, s néha szigorú is, rendes, s titoktartó; megbíztak benne. A fecsegő lány továbbsúgta:

- Zoli bácsiról, a matektanárunkról! – mondta a nőnek. Az értésének jelet is adott, majd így szólt:

- Nézzék lányok! Maguk értelmesnek tűnnek, így tudom, hogy mindenféle pletykának nem adnak alapot! Minden ember öregszik, ezt maguk is tudják! Egy férfi nem attól öregszik, hogy a szerelme elhagyja-e vagy sem! Sajnos a Tanárúr felett is eljárt az idő… All right?

- All right… - mondta a három lány kórusban.

- So, that’s the only reason! – mondta a nő még nekik angolul, majd így szólt: - Good bye, and see you later! – majd bement a tanáriba.

Helyéhez ment egyenesen, majd leült – pont a férfival szemben. Az épp dolgozatot javított; mindig csinált valamit, s kevésszer beszélgetett kollégáival. A nő nagyot sóhajtott; emlékezett még a férfira diákkorából… Szerelmes volt belé. Rettenetesen… Félt a férfitől, úgy érezte az pikkel rá… De amikor megkérte, hogy hadd javítson, s az beleegyezett, nagyon boldog volt. Mégis, a dolgot nem úgy jöttek össze, ahogy Ő szerette volna… Nem akarta, hogy a férfi rájöjjön valódi érzéseire; abból akár botrány is lehetett volna!

Egy nagy kupac papírt vett elő – mind-mind dolgozat, majd “mindent tudó piros tolla” is előkerült a tolltartójából. A lány elkezdett javítani, majd hirtelen nem jött több tinta a tollból… Ideges lett, rázogatni kezdett, de nem; kifogyott.

Hirtelen valaki egy piros tollat nyújtott felé. Felemelte fejét.

- Tanárúr… - akadt el a lélegzete. A férfi volt, a volt matektanárja, akibe szerelmes volt… Ő nyújtotta felé a tollát.

 

A férfi erre felkapta fejét. A csodálkozó tekintetben egykori diákját vélte felfedezni; a gyönyörű lányt… Nem is szép volt… gyönyörű! S most is… elegáns, vékony, s fiatal… A férfi arcára egy percig csodálkozás ült ki, majd így szólt:

- Maga? – majd látszott hirtelen, hogy nem tudja, ez vicc-e vagy sem. A lány elmsolyodott, majd így szólt:

- Igen… Itt dolgozom! – majd szívében a férfi nézésétől ismét fellobbantak a régi lángok; akárcsak a férfi szívében.

- Mondja… mondja… - rebegte a férfi: - Nincs… nincs kedve eljönni a lakásomra? Vacsorázni? – a lány erre meglepődött, majd elmosolyodott; ez volt az a kérdés, amire olyan sokáig várt!

- Köszön a meghívást, szívesen elmegyek!

Már nem volt tilos találkozniuk – kollégák voltak; felnőtt emberek… Már a férfi nem élt vissza tanári pozíciójával, s ennek örült; végre úgy fognak beszélgetni, mint nő, a férfival, s nem mint diák, a tanárral!

 

 

E-mail címem: manson1200@citromail.hu

"So you go round and round
another live another wound
from death to birth, from birth to death
No time to waste, no time to rest
So you go round and round
another live another wound
and when you finally touch the light
they send you back into the night"

(Deine Lakaien - Reincarnation)

 

"Könnyek, könnyek,
Egyre csak jönnek...
Ki állítja meg őket?
Övék már a Győzelem..."


"There is no peace in heaven
There is no peace on earth
There is no love in heaven
There is no love on earth
There is no faith in heaven
There is no faith on earth
There is no hope in heaven
There is no hope on earth"

(Deine Lakaien - Reincarnation)

 

Linkek
 
minibannercserék

  
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Az idő felénk
The WeatherPixie
 

Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha