...:::  † Pegy Oldala †  :::...
...::: † Pegy Oldala † :::...
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
DollZ-ok
 
Az Erdő s Lakosai
 
Anime - Manga
 
Versek
 
Versciklusaim
 
Regények, Kisregények
 
Készülő regények
 
Általam írt cikkek
 
Novellák
 
Gothic Manga Lady
Óra
 
Naptár
2017. December
HKSCPSV
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
Számláló
Indulás: 2006-01-17
 

Made by Pegy Sue (PegyGift ArtWork)

Novelláim
Novelláim : A pesszimista művész

A pesszimista művész

Pegy Sue  2007.11.14. 20:45

Keletkezés: 2007. november 14.

A pesszimista művész

 

A „Művészúr”, ahogy mindenki hívta csak a kisvárosi „fura fazont” most is az aprócska parkban ült. Maga elé meredve nézte a földet, néha, kissé már sáros cipőjével, bele-belerúgott a kavicsos homokba, mely járdaként szolgált, így egy kis gödröcske keletkezett ülőhelye előtt. Könyvét talán több mint két éve is kiadták már, de különösebb bevétele nem származott belőle, pedig – véleménye szerint – igenis hogy közérdekű témáról írt. Vállai felett elnézett jobbra, ahol egy fiatal lány ült – szintén, valami művészféle, hosszú, barna haja, mintha függöny lett volna arcán. Egy piros könyvet olvasott.

A Művészúrnak hirtelen felcsillant a szeme – talán az Ő könyvét olvassa az a lány? Ahogy figyelte, lelohadt kedve; nem. Biztosan nem. Az Ő könyve is piros volt, valóban, de dupla borítós, ez pedig csak szimpla. Nagy sóhajt hagyta el a mellkasát – milyen kár! Pedig, mennyi mindent elmagyarázna a könyvéről még! Mennyi mindent egészítene ki! Mennyi mindent mondana el még egyszer, hogy mindenki megjegyezze!

Kabátja zsebébe nyúlt, s egy cigis dobozt vett elő – kihúzott egy szálat, szájába dugta, majd öngyújtóját próbálta meggyújtani, de nem ment. Húzott rajta egyet, majd még egyet, de nem. Az öngyújtó még szikrázni sem volt hajlandó.

- Átkozott! – morogta fogai alatt, majd erősen tenyerébe csapta az öngyújtót, s ismét próbálkozott, de hiába. Nem. A férfi mérgében feláll, s elhajította a tönkrement gyújtót, s visszahuppant a padra. Fejét hátra döntötte, majd ismét nagyot sóhajtott, akkorát, hogy a cigi a szájából majdnem kicsúszott. Hirtelen halk kattanást hallott a feje mellől. Kinyitotta egyik szemét, majd megpillantotta a barna hajú lányt, aki épp gyújtóját próbálta „rendbe hozni”. A lány kettőször próbálta meggyújtani, s másodszorra sikerült is neki egy kis lángocskát varázsolnia a gyújtóból. A férfi cigarettájához tartotta a lángot, aki így rágyújthatott. Közben, a Művészúr, ellenségesen méregetni kezdte a lányt.

- Hogyan csinálta? – kérdezte végül tőle, mire a lány csak megrándította vállát, majd megfordult, s kezében a könyvével otthagyta a férfit, egy szó nélkül.

 

*

 

Teltek, s múltak a napok. A Művészúr úgy döntött, hogy bár első könyve nem aratott nagy sikert, ismét írni kezd. Apró, kis első emeleti panelablakából az írógép boldog kopácsolása hallatszott. Elege volt a filozófiai regényekből, a barna hajú lányra gondolt, s arra, hogy a haja függönyként takarja el az arcát. S amikor meggyújtotta öngyújtóját, arca mintha felcsillant volna egy pillanatra a lánggal együtt, de nem láthatta pontosan – e lány titokzatossága miatt úgy döntött, hogy most egy regényt kezd el írni; egy lányról, akinek az arcát kevesen ismerték, mégis, akinek csak tudott segített: akár kicsivel is.

Talán nem is sejtette, hogy a lány akkor, miközben Ő vígan kopácsolt írógépével, a barna hajú lány egy pillanatra megállt ablaka előtt, s hallgatta a zajokat.

 

*

 

 

Talán eltelt már egy év is, mire a Művészúr befejezte könyvét, s azt kiadója eladásra küldte. Rengeteg könyvbemutató zajlott le közben, a kékfedeles könyv már jobban kelt, mint piros nővére. A Művészúr boldogsága már csaknem teljes volt, egyedül azt sajnálta, hogy nem látta a barna hajú lányt… Pedig akkor odament volna hozzá, átölelte volna, s köszönetet mondott volna neki! Igen! Megköszönte volna neki hogy ihletet adott, hogy segített neki így, s hogy könyvét már veszik!

Művészúr ismét a kis parkban ült. Hátradőlt padján, majd ismét a cigis doboza után nyúlt, hogy rágyújtson. Kissé haragot érzett, hogy a lány csak megrándította vállát, s szó nélkül otthagyta őt, de nem gyűlölte ezért a lányt… inkább csak kicsit még mérges volt. Egy ismeretlen férfi ment el előtte:

- Jó napot, Művészúr!

- Jó napot! – köszönt vissza. Új könyve óta egyre több ismeretlen köszönt rá, aminek Ő csak örült. Ezek szerint az emberek ismerik őt – tehát olvasták könyvét… vagy ha nem is olvasták, hallottak róla.

Ismét egy nagyobb sóhajt hagyta el tüdejét. Megunta előre bámulását, s arcát kissé jobbra fordította. Ekkor horizontjára hirtelen egy gyönyörű kép került, s teljes arcát jobbra fordította – a barna hajú lányt pillantotta meg, egy kék könyvel a kezében.

- Az én könyvem lenne? – kérdezte némán mozgó ajkakkal magától. Kicsit hunyorított szemével, majd elhessegette gondolatait – nem, nem az Ő könyve volt. A lány egy szimplaborítású könyvet fogott kezében, az övé pedig dupla borítású volt… De kéknek kék. Lehunyta szemeit, majd hirtelen felkelt a padról, s a lányig ment, majd megállt mellette:

- Jó napot! Leülhetek? – a lány az olvasásból némán pillantott fel, majd bólintott némán. A férfi leült: - Köszönöm! – mondta, majd a könyvre nézett: - Mit olvasol? – a lány egy kis könyvjelzőt tett a könyvbe, becsukta, majd kinyitotta az első oldalon, ahol az író neve s a könyv címe volt. A férfi elcsodálkozott – a lány az Ő könyvét olvasta!

- De… hát… Ez egy dupla borítású könyv! – a lány erre némán bólintott. Hirtelen kotorászni kezdett táskájában, s egy kis kék lapot húzott ki – a könyv második borítását. Némán rátette a könyvre, majd megfogta, mintha olvasni akart, de ahogy így tett, a könyv csúszni kezdett lefelé. A férfi így megértette, hogy miért nem volt rajta a borító.

- Egyébként, mindig ilyen szótlan vagy? – kérdezte a lánytól – valóban zavarta, hogy az egy szót sem szól. Talán zavarban lenne? A lány arcát próbálta fürkészni, aki csak elmosolyodott, ismét kotorászni kezdett táskájában, majd egy kis, hófehér lapocskát vett elő, melyre fekete nyomtatott betűkkel ez volt írva: „Néma vagyok

 

 

E-mail címem: manson1200@citromail.hu

"So you go round and round
another live another wound
from death to birth, from birth to death
No time to waste, no time to rest
So you go round and round
another live another wound
and when you finally touch the light
they send you back into the night"

(Deine Lakaien - Reincarnation)

 

"Könnyek, könnyek,
Egyre csak jönnek...
Ki állítja meg őket?
Övék már a Győzelem..."


"There is no peace in heaven
There is no peace on earth
There is no love in heaven
There is no love on earth
There is no faith in heaven
There is no faith on earth
There is no hope in heaven
There is no hope on earth"

(Deine Lakaien - Reincarnation)

 

Linkek
 
minibannercserék

  
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Az idő felénk
The WeatherPixie
 

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints