...:::  † Pegy Oldala †  :::...
...::: † Pegy Oldala † :::...
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
DollZ-ok
 
Az Erdő s Lakosai
 
Anime - Manga
 
Versek
 
Versciklusaim
 
Regények, Kisregények
 
Készülő regények
 
Általam írt cikkek
 
Novellák
 
Gothic Manga Lady
Óra
 
Naptár
2018. Február
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
<<   >>
 
Számláló
Indulás: 2006-01-17
 

Made by Pegy Sue (PegyGift ArtWork)

Novelláim
Novelláim : Fekete rúzs

Fekete rúzs

  2008.04.20. 18:16

Keletkezett: 2008. 04. 17.

Fekete rúzs

 

Csipogó, éles hang… Mint egy tőr, úgy mar a fejembe. Egy mély férfihang. Nem értem, amit mond… Valaki zokog… Egy nő. Anyám az. Próbálom kinyitni a szemem, de nem megy, mintha ólmok húznák lefelé. Hirtelen anyám abbahagyja a zokogást. Csend támad. Ismét.

 

*

 

Hetek, talán hónapok múltak el. A hófehér kórházi ágyamban ülök. Nyitva van a szemem, s a csipogó, éles hang sehogy sem akar megszűnni. Homályosan látod, de legalább látok. Más nincs a kórterembe, legalábbis azt hiszem. Látni nem látom, hallani nem hallok senkit se. Az ablak felé fordítom a fejem, vakító nap süt be. Zavarja a szemem, de szerencsére csak egy kicsit. Sóhaj hagyja el a mellkasom, próbálnék felülni, de most a testem többi részén ül az ólom – nem tudok egyenlőre megmoccanni, de érzem, ahogy zsibbad mindenem. Nyelnék, de száraz a torkom.

Hirtelen nyílik az ajtó, s egy nővér lép be rajta. Lassan fordítani próbálom a fejem, de nem igazán megy. A nővér majdnem felsikít, majd orvosért rohan. Hallom, ahogy a folyosón fut. Egy orvos lép be, ránézek. Fiatal nő.

- Anna! Anna! Hallasz? – rápislogok. Ki az az Anna? Én lennék? Nem… nem emlékszem…

 

*

 

Egy hónap múlva haza is engedtek a kórházból. Az orvosok szerint szépen fejlődök, de hogy a memóriám vissza fok-e térni, avagy sem, azt ők se tudták megmondani.

A régi, mégis új szobámba kísértek rögtön a szüleim. Mindenfelé könyvek, mindenféle. Levettem egyet, belelapoztam, majd vissza is tettem a helyére. A szobám személytelennek tűnt – vörös falak, fehér bútorok, melyek teljesen csupaszon álltak. Siralmas volt rájuk nézni. Kinyitogattam a szekrényeim – mindenféle ruhadarab, nem sok, épp csak pár darab. Végigsimítottam őket – semmi különös nem történt. Fel-alá sétáltam a szobámban, nem minden ridegnek, s idegennek tűnt.

Biztos hogy itt éltem ezelőtt?

 

*

 

Ismét kutakodom a szekrényeimben. Nyár van, így nincs iskola, a barátaimra – már ha voltak olyanok – nem emlékszem. Anyámék azt mondták soha senkiről nem meséltem konkrétan.

Valami furcsát találok. Egy apró kis doboz. A kezembe veszem, eltolom a zárat. Felnyílik a fa fedél.

Egy rúzs és egy fénykép, fejjel lefelé. Először a rúzst veszem ki. Lecsavarom a tetejét – fekete színű. Elcsodálkozom, majd a pulcsim zsebébe teszem.

A képet megfordítom, s a kezembe veszem. Egy fiú arcképe.  Velem nagyjából egyidős lehet… De… olyan furcsán néz ki… Fekete a haja, s a szeme is fekete… Ijesztő, mégis magával ragadó. Felpattanok, majd anyámhoz futok, s a fiúról faggatom. Anyám a kezébe veszi a képet, majd mérgesen így szól:

- De hisz’ Ő a bátyád!

Elcsodálkozom. Eszembe jut a köpcös, alacsony férfi, akit most testvéremként ismerek. Jóval idősebb, mint én. Furcsállom a dolgot.

- A bátyám? De hisz’ Ő nem is így néz ki!

Anyám elmosolyodik, kikapja a képet a kezemből, majd széttépi.

- Nagyon régi kép ez már róla!

S a fotó darabjai anyám lába elé hullnak. De mégis… Ki lehetett az a fiú?

 

*

Még mindig keresem önmagam a szekrények mélyén, de sehol sem találom. A sok világos színű ruha, szinte megőrjít. A csupasz szekrényfalakra mindenféle képeket ragasztottam már – pillangók, virágok, tájképek, várak, szinte mindegy, csak ne legyenek csupaszak.

A fekete rúzs még mindig megvan. Nem mertem róla anyámnak szólni. Mintha az a kis rúzs közelebb állna hozzám, mint bármely ruhadarabom.

A fiókjaim túrom. A zoknik között hirtelen egy selyemdarabot találok. Fekete selyem. Kiveszem. Láncokat varrtak rá, s egy hatalmas, kelta-kereszt van rajta. Én csináltam. Tudom! Érzem. Ez egy nyakék!

Anyámhoz rohanok vele, majd faggatni kezdem a nyakékről. Ő elmosolyodik, majd így szól:

- Tudod, régen sokat színészkedtél! Biztos az egyik színdarabodhoz kellett!

Azzal fogta a nyakéket, s a kukába dobta.

- Már régi darab, tiszta szakadt…

A rúzsról most se szólok neki. Nincs igaza. Érzem.

Vagyis, inkább csak egy hatalmas nagy ürességet érzek. Megkérem, hogy meséljem rólam. Mesél mindenfélét;jó tanuló voltam, szerettem iskolába járni, s hogy sok dologban részt vettem. Mintha… mintha nem is rólam mesélne, hanem valaki teljesen másról. Rámosolygok.

- Kár, hogy a baleseted miatt nem emlékszel semmire!

- Baleset?

- Igen, autó baleset! Erre sem emlékszel?

- Nem… Sajnálom, nem emlékszem erre… Miért? Mi történt?

- Senki se tudja… - sóhajtja anyám.

 

*

 

A padláson vagyok. Régi emlékek színtere ez – az orvosok szerint ezek közül is sok segíthet. Anyámék ott vannak mellettem, mintha terelni akarnának. Észreveszek egy fekete zacskót a sarokban. Nem említem meg, inkább a gyermekkori játékokkal kezdek el ismét játszani.

- Ez volt a kedvenced!

Mondja anyám, s egy kis barna medvét ad a kezembe.

- Aranyos… Magammal vihetem?

- Persze! Vidd csak!

 

*

 

Végre egyedül a házban. Anyámék valami rendezvényre mentek. Már nagyon vártam ezt az alkalmat. A padláshoz futok, szinte kitépem az ajtót, s a fekete zacskóhoz lépek, felmarkolom, majd a szobámba futok vele, s ott az ágyamra borítom a zacskó tartalmát.

Mindenféle ruha – főleg feketék. Szoknyák, selyemből, s mindenféle finom anyagból. Csipke felsők, selyem felsők  - kidolgozottak, igényesek. Emlékszem! Ezek voltak az én ruháim! Kiválasztottam találomra párat, s felhúztam őket, majd a mindig zsebemben őrzött rúzst vettem elő, s kirúzsoztam a szám.

A nappaliban ültem, s ott vártam a szüleim…

 

*

 

Anyám lépett be először a nappali ajtaján. Amikor meglátott sikított, így apám is odarohant. Mindketten meredten néztek rám.

- Ez voltam egykoron, igaz?

Nem szóltak semmit se. Nagyot sóhajtottam, majd így szóltam:

- Emlékszem már hogy mi minden történt… Nem… mindenre nem emlékszem. De a legtöbb dologra igen. Veszekedtünk. Sokat. Megütöttetek, azt mondtátok nem bírjátok elviselni ezt az énemet… Anya, az a fiú, a képen… Nem a bátyám, hanem a barátom… Ő hol van most?

Nem válaszoltak. Nagyot sóhajtottam, majd folytattam a mesém:

- Ideges lettem, mert ti nem tudtatok elfogadni. Beültem a kocsiba, el akartam menni… Már nem tudom hogy hová, de el akartam menni… Messze tőletek akartam lenni… Mert ti nem voltatok képesek elfogadni engem… Azt mondtátok nem vagyok boldog. Pedig nagyon is boldog voltam…

Hirtelen felcsattant apám:

- Mi?! TE?! Boldog?! Úgy néztél ki, mint maga a Halál!

Ránéztem, s így szóltam:

- De legalább önmagam voltam, s nem más.

- Önmagad?! Ezt csak bemesélted magadnak! Tudod mennyit dolgoztunk anyáddal, hogy egy jobb ember lehess?

- Jobb ember? Mitől lennék én jobb néhány színes felsőtől, s a farmernadrágoktól, ha belül olyankor üresnek érzem magam? Szerinted ettől jobbá válhatnék?

Elővettem a zsebemből a fekete rúzst, majd így szóltam:

- Ha ez nincs, üres maradtam volna… Most legalább úgy érzem, hogy ismét élek…

 

 

E-mail címem: manson1200@citromail.hu

"So you go round and round
another live another wound
from death to birth, from birth to death
No time to waste, no time to rest
So you go round and round
another live another wound
and when you finally touch the light
they send you back into the night"

(Deine Lakaien - Reincarnation)

 

"Könnyek, könnyek,
Egyre csak jönnek...
Ki állítja meg őket?
Övék már a Győzelem..."


"There is no peace in heaven
There is no peace on earth
There is no love in heaven
There is no love on earth
There is no faith in heaven
There is no faith on earth
There is no hope in heaven
There is no hope on earth"

(Deine Lakaien - Reincarnation)

 

Linkek
 
minibannercserék

  
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Az idő felénk
The WeatherPixie
 

Avon vásárló vagy de unod, hogy a tanácsadód várat állandóan? Esetleg eltûnt? Az Õ kedvezményeit inkább te vlltanád be??    *****    Kérlek segítsd egyesületünk munkáját az adód 1%-kal. Nézd meg a rendezvényeinket is. 2018. március 24.-én várunk!    *****    A HUN-Tv kezet nyújt: Az Élet Magazin elõadásai, köztük Asztrológia elõadásom    *****    Olvasód leszek! Nyerj 100 Kreditet! Gyere ha szeretsz Olvasni.    *****    Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Új letölthetõ olvasmányok:28 nap varázslatban A fénytest A kulcs A titok A tizedik felismerés A lélek anatómiája A csend    *****    Még nagyon az év elején járunk, most rendelj születési horoszkópot az ajándék 3 év elõrejelzés és ingyenes konzultáció!!    *****    Pánikenyhítõ poszt a Histórián. Superuser jelen. És TE merre jársz? Kattints!    *****    SIMONA | az Isten áldjon, Esperanza! Lolájának fõszereplésével | SIMONA | a jelenleg futó legsikeresebb argentin sorozat    *****    Marculábi cica tíz éves lett! Ünnepeljétek meg a születésnapját a Mesetárban Marculábis ujjbábokkal! Boldog szülinapot!    *****    ***Munkalehetõség! Magyarországról, Szlovákiából, Csehországból keresünk, MLM vezetõket és tanácsadókat! ***