...:::  † Pegy Oldala †  :::...
...::: † Pegy Oldala † :::...
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
DollZ-ok
 
Az Erdő s Lakosai
 
Anime - Manga
 
Versek
 
Versciklusaim
 
Regények, Kisregények
 
Készülő regények
 
Általam írt cikkek
 
Novellák
 
Gothic Manga Lady
Óra
 
Naptár
2018. Február
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
<<   >>
 
Számláló
Indulás: 2006-01-17
 

Made by Pegy Sue (PegyGift ArtWork)

Novelláim
Novelláim : A királyné története

A királyné története

  2008.07.26. 22:52

Keletkezés: 2008. 05. 24.

A királyné története


Van egy érdekes történetem. A legtöbb ember hazugságnak gondolja, a többi pedig váltig állítja, hogy igaz – hogy te melyik pártra állsz, csak rajtad múlik. A történetet úgy fogom elmesélni, ahogy nekem is tanították, nem teszek hozzá semmit se, nem hagyok ki belőle semmit sem.

Egyszer, réges-régen, még a lovagok és királyok fényes korában, állt a Hatalmas-tenger partján egy óriási vár. A vár ura egy jóképű, de már nem túl fiatal férfi volt. Volt neki egy gyönyörű felesége, kit egykoron talán szeretett, de mára már az egyetlen szórakozása az volt, hogy gyötörte asszonyát. Hazudott neki, becsapta, átverte, történeteket és dolgokat talált ki – végül a nő kezdett beleőrülni férje kegyetlenségébe. Rebesgették azt is, hogy az udvarhölgyek közül szinte mint a király szeretője volt, s a királynét ez a tudat sodorta csak igazán a lejtőre, ahonnan egyre gyorsabban és gyorsabban gurult lefelé a mélybe.
Egy nap a férj azt hazudta feleségének, hogy hadjáratot kell vezetnie, messzi tájon, hogy megvédhesse a hazáját és várát. A királyné szemeibe könny szökött, de még mindig hitt férjének, még mindig bízott királyában, így nem kifogásolt semmit, elengedte a férfit. A király egy másik várába utazott, ahová a leghíresebb kurtizánokat és örömlányokat hívatta, hogy azok örömére tegyenek. A királyné fülébe ez szerencsére nem jutott el.
Egy nap a király intett írnokának, s így szólt hozzá:
- Hű írnokom! Címezz meg egy üres lapot királynémnak, s küldd el neki váramba!  - az írnok nem tudta, hogy miért kell üres lapot küldenie a várba, így visszakozni kezdett, mire a király tovább folytatta: - Bolond némber az! Azt fogja hinni, hogy bódulatos érzéseimet, s emésztő magányomat írom meg neki a csatamezőről, de nem látja, miért is látná, hisz' már megbolondult! - nevette a király, miközben egy újabb gyönyörű nőt intett magához. Az írnok meghajolt, s úgy tett, ahogy a király kérte. Leggyorsabb lovassal küldte el a levelet, de titkon sajnálta a királynőt, hogy annak egy ilyen alakot kell férjének tudnia, s sajnálta magát is, hogy királya ilyen.

*


Fekete lovon, egy fekete csuklyás lovas érkezett meg a királynőhöz. A nő érezte, ahogy szíve egyre hevesebben kalapál. Örült férje levelének, s mikor kibontotta azt, egy szót sem talált benne. A fekete lovasra nézett, de mivel annak elmondták, hogy mit parancsolt a király, az azt hazudta, hogy nem tud olvasni, de látja hogy vannak betűk a papíroson.
A királynő szégyenében, s bánatában kertjébe menekült, ahol sírásra fakadt. Sírását nem hallhatta más, csak szeretett növényei. Azok földje itatta a királynő könnyeit, ki sírásán sehogy se tudott uralkodni.
Ráköszöntött az este. A királynő még mindig a kertjében sírt. Azt mondják, ez egészen másnap hajnalig így volt. De miért ítélnénk el egy olyan embert sírásért, akiben tudatosult – még akkor is egy becsapás miatt – hogy elméje igen-igen, sőt, teljesen gyenge? Egy ilyen embert sírás miatt nem ítélhetünk el.
- Ha őrült vagyok, akkor is kiderítem, hogy férjem melyik csatán jár! S mivel a küldönc biztosan nem fogja megmondani, hát őrült elmémmel zseniális tervet fogok kieszelni királyom felkutatására!
Gondolta magában a királynő, s így megnyugtatva magát rögvest hívatta írnokát, s néhány kedves, hiányoló sort írt férjének, majd egy hűséges szolgáját megkérte, hogy kövesse majd a fekete lovas küldöncöt, ki majd a királyának viszi vissza a levelét.


*


Teltek, múltak a napok.
A királynő napról napra idegesebb, s szomorúbb lett – talán a csatában megölték szolgáját? Talán az úton érte valami baleset?
Kezeit imára kulcsolta, s fel-le járt szobájában, mikor hirtelen kopogtattak ajtaján. A nő az ajtóhoz rohant, s feltépte azt. Öröme beteljesedett, mikor meglátta hű szolgáját, kinek arca szomorúnak tűnt.
- Mi kínoz? Ne kímélj, csak mondd! Királyomat érte valami baj? Gyászruhámat kell majd felöltenem?
A szolga szomorúan  tekintett még mindig a nő szemébe, majd így szólt:
- Királyném, hű szolgád igaz szavakat mondd. Kérlek, hallgass meg. Férjed nem vette magához a kegyelmes Isten, királyunk él. De nem csatamezőkön vív meg hazájáért, mert amint megtudtam, békeidőket élünk. Nincs háború.
- Akkor mondd, miért marad távol ennyi ideig otthonától?
- Királyném, hű szolgád mindig igaz szavakat mondd. Kérlek, hallgass meg. Férjed, kit hűnek gondoltál, csalárdul megcsal, kurtizánokkal és örömlányokkal, kiket széles e világról hivatott a másik várába. Férjed terve nem más, mint hogy az őrületbe kergessen királyném. A levelet, mit írt, üresen adta fel, abban egy betű sincs, soha nem is volt, nem csak szemed nem látja.
A nő megdöbben a szavak hallatán.
- Úgy? Királyom messze tájról hazudott! Királyom engem is becsapott! Úgy! Hát bosszúmra vágyik?
S az eddig ép szemekbe most őrült tűz lobbant fel.

*


Fekete lovon, egy fekete lovas közeleg a vár felé. Mögötte még ezer ember lovagol, fekete lovon, fekete csuklyával fejükön. A vezér furcsa alkatú; csípője széles, míg válla keskeny. Mégis kezében dárdáját úgy fogja, mintha az hozzá lenne nőve. Vágtat. Tempójából nem tágít. Akkor sem mikor a vár kapuján vágtat be. A tempó ugyanolyan gyors.
A ló a gondosan letett köveket veri patájával, ahogy a lovas irányítja a fogadó terem felé. Odabenn nagy a vigasság. Esznek-isznak, a szerelemnek hódolnak. Élükön a királlyal. De nagy riadalom támad, mikor a fekete lovas rájuk töri az ajtót. Ekkor veti le csak csuklyáját – a királyné az. Szemében még mindig azzal az örült lánggal. Hangja ahogy megszólal mély, szinte hörgő:
- Király! Elárultál mind engem, mind néped! A vesztünkről meséltél, s önmagad a megmentőnkként tüntetted fel! Eme bűneidért most meglakolsz!

*


Néma patak csordogál a várból kifelé – furcsa színű, gyomorforgató illatú ez a patak. Vér. Királyé, szolgáké, örömlányoké. A patak forrásánál egy fekete lovag-ruhás nő áll – a királyné. Szemében s elméjében az őrültség az úr. Ó, király mit tettél! Ép elméből, saját vigasságodra, őrültet most tettél!

 

 

E-mail címem: manson1200@citromail.hu

"So you go round and round
another live another wound
from death to birth, from birth to death
No time to waste, no time to rest
So you go round and round
another live another wound
and when you finally touch the light
they send you back into the night"

(Deine Lakaien - Reincarnation)

 

"Könnyek, könnyek,
Egyre csak jönnek...
Ki állítja meg őket?
Övék már a Győzelem..."


"There is no peace in heaven
There is no peace on earth
There is no love in heaven
There is no love on earth
There is no faith in heaven
There is no faith on earth
There is no hope in heaven
There is no hope on earth"

(Deine Lakaien - Reincarnation)

 

Linkek
 
minibannercserék

  
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Az idő felénk
The WeatherPixie
 

Avon vásárló vagy de unod, hogy a tanácsadód várat állandóan? Esetleg eltûnt? Az Õ kedvezményeit inkább te vlltanád be??    *****    Kérlek segítsd egyesületünk munkáját az adód 1%-kal. Nézd meg a rendezvényeinket is. 2018. március 24.-én várunk!    *****    A HUN-Tv kezet nyújt: Az Élet Magazin elõadásai, köztük Asztrológia elõadásom    *****    Olvasód leszek! Nyerj 100 Kreditet! Gyere ha szeretsz Olvasni.    *****    Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Új letölthetõ olvasmányok:28 nap varázslatban A fénytest A kulcs A titok A tizedik felismerés A lélek anatómiája A csend    *****    Még nagyon az év elején járunk, most rendelj születési horoszkópot az ajándék 3 év elõrejelzés és ingyenes konzultáció!!    *****    Pánikenyhítõ poszt a Histórián. Superuser jelen. És TE merre jársz? Kattints!    *****    SIMONA | az Isten áldjon, Esperanza! Lolájának fõszereplésével | SIMONA | a jelenleg futó legsikeresebb argentin sorozat    *****    Marculábi cica tíz éves lett! Ünnepeljétek meg a születésnapját a Mesetárban Marculábis ujjbábokkal! Boldog szülinapot!    *****    ***Munkalehetõség! Magyarországról, Szlovákiából, Csehországból keresünk, MLM vezetõket és tanácsadókat! ***