...:::  † Pegy Oldala †  :::...
...::: † Pegy Oldala † :::...
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
DollZ-ok
 
Az Erdő s Lakosai
 
Anime - Manga
 
Versek
 
Versciklusaim
 
Regények, Kisregények
 
Készülő regények
 
Általam írt cikkek
 
Novellák
 
Gothic Manga Lady
Óra
 
Naptár
2018. Március
HKSCPSV
26
27
28
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
 
Számláló
Indulás: 2006-01-17
 

Made by Pegy Sue (PegyGift ArtWork)

Beatrix Shelder
Beatrix Shelder : Második fejezet

Második fejezet


Pár héttel később a bizonyítvány kiosztás után, no, és persze a kedélyek csillapodása után is, Beatrix épp szüleivel vacsorázott, amikor apja egy nagyon furcsa kijelentést tett:

- Szeretnétek elmenni nyaralni? Elmehetnénk megint… Lenne kedvetek?

- Nekem lenne… - szólalt meg kis idő múlva Beatrix. Apja rápillantott:

- Hová lenne kedved menni? Vagy mit lenne kedved csinálni? – Beatrix erre ismét elcsodálkozott. Ellenállásra számított, nem további kérdésekre. Nem mintha nem tudott volna válaszolni rá.

- Túrázni szeretnék menni… A hegyekbe.

- Tengerpart? – nézett körbe apja. Anyja hevesen csóválta a fejét („Én az én alakomat nem fogom mutogatni! Ráadásul új fürdőruhákat is kellene vennünk! Inkább mennyünk túrázni, a hegyekbe, ahogy a lányunk is ajánlotta.”), Beatrix pedig nem mondott semmit. Apja végül beadta derekát:

- Rendben. Akkor nézek valamit majd… - mondta.

Beatrix aznap éjjel alig tudott aludni. Teljesen összezavarta apja viselkedése. Talán… lehet, hogy engedné, hogy jelentkezzen mégiscsak a kurzusra? Talán… megenyhültek már? Vagy csak viccnek szánták ezt a nyaralás dolgot? A lány tényleg nem értette.

Többször gondolt arra, hogy megkérdezni ismét a szüleit a mesterkurzusról, de nem merte. Félt. Retteget. Mert mi lesz, ha megint csalódnia kell? Ha megint összetörik a szíve? Beatrix egyáltalán nem volt erős lelkileg – nagyon testileg sem.

 

Volt egy kis bolt, a város szívében, amit Beatrix előszeretettel látogatott. Rengeteg gyönyörű ruhát, s egyéb kiegészítőt árultak ott, de sajnos nagyon kevesen látogatták. Miután vége lett az iskolának, eltelt talán azóta már egy hónap is, Beatrix azóta nem járt arra.

Egyik este egy régi ismerőse, régi iskolatársa kereste fel a lányt interneten, s kérdezte meg tőle, hogy nincs-e kedve bemenni a városba. A lány boldogan igent mondott, elvégre már rég járt odabenn, s ezt a lányt is igen-igen kedvelte. Eszébe jutott, hogy mikor legutoljára látta, őmaga volt kedvtelen s szomorú, míg a másik lány vidám; az előtte lévő találkozásukkor pedig a helyzet pont fordítva volt. Talán ezért is várta ezt Beatrix – most mind a ketten boldogok voltak, amennyire csak helyzetük engedte.

Egy óra múlva jött egy üzenet a lánytól, hogy sajnos nem engedték végül el…

Beatrix eleinte lehangolódott, majd lement szobájából anyjához, s megkérdezte tőle, hogy nincs-e kedve sétálni egyet a városba.

- Jaj, kicsim, most olyan fáradt vagyok!

- Akkor menjek egyedül?

- Menj persze!

A lány nem teketóriázott sokat, felkelt, s elindult… Útközben sokat gondolkodott. Régen járt, így este a városban, elvégre sokat nem is mozdult ki otthonról. Inkább olvasott otthon valamit, vagy az Animal Planatet nézte. Ez volt számára az egyetlen nézhető csatorna. A többi TV adót nem kedvelte – főleg azért, mert azok tele voltak politikával; s azt Beatrix gyűlölte…

Ahogy így sétált elhaladt a kedvenc üzlete mellett, de annyira el volt gondolkodva, hogy észre sem vette. Épp az járt fejében, hogy mit szeretne jobban – csokit vagy chipset? Igen, lehet, hogy ez furán hangzik, de bármennyire is volt Beatrix „maradi” imádta a nyalánkságokat. S hát, ezeken eléggé el tudott gondolkodni. Zsebpénze nem lévén megint apjától kért pénzt, aki mindig bő markú volt lányához. Ezért végül Beatrix egy tábla csokival s egy tábla chipsel táskájában baktatott haza. A város másik felén lakott majdnem, de ez nem számított, elvégre városkája nem volt túl nagy. Vígan lépdelt hazafelé, azzal a tudattal, hogy „lakomát” fog csapni.

Közeledett kedvenc boltja felé, mikor mellé ért, majdnem túlhaladt, de úgy döntött, hogy megáll egy percre, s benézett az ablakon. A hideg villám csapott bele. A bolt ablakában egy hatalmas tábla lógott: „EZ AZ ÜZLETHELYISÉG KIADÓ”. Beatrix ledöbbent, majd rögtön az ajtó mellé szökkent. A bolt üresen tátongott a sötét éjszakába, s épp csak egy pislákoló utcai lámpa világította meg.

„De… Ez… Mikor? Hogy? Miért?” a gondolatok csak úgy cikáztak a lány fejében „Sehol nem olvastam, sehol nem hallottam, hogy meg fog szűnni ez a bolt!” a szájához kapott. Emlékezett, hogy nemrég számolt csak be Agnes nénje új barátjának ebből a boltról. Még csengtek fülében akkori szavai: „Remek ez a bolt! Bár, a régi eladó elment szülni, azóta egy új lány van. Nos, Ő nem odavaló! Semmi köze az egészhez! Csendes, visszahúzódó, nem túl beszédes – mint a régi lány.” – erre ők nevetve azt mondták, hogy Beatrixnak kellene vezetnie a boltot… A lány akkor bele is élte magát. De ez az álom is szertefoszlott.

Szomorúan baktatott hazafelé. 10 óra is elmúlt mire hazaért – az anyjáék általában 10ig engedték el mindig. Amikor belépett a házba, hallotta, hogy a szülei még ébren vannak. A nappali felé kezdett el lépdelni, s mikor belépett, megpillantotta az anyját.

- Anya!

- Jót sétáltál?

- Igen. – nem említette a boltot, anyja talán nem is tudta, hogy hogy szereti azt az üzletet. Talán inkább csak sejtette: - Apa?

- Ő is a városban van… Már 6 óta elment. Joseph bácsival ünnepelnek valamit… Azt hiszem Jane szülinapját… - Joseph bácsi apa régi barátja volt, Jane néni pedig Joseph bácsi élettársa, s anya jó barátnője.

- Ó… értem… - majd a lány leült anyja mellé a kanapéra, majd nézte a tévét. Egy krimi volt, anya imádta a krimiket: - Éhes vagyok… Te? – kérdezte végül a lány.

- Egyél csak, én már ettem… - azzal a lány kiment a konyhába, a kenyeret kereste. Csak egy kis véget talált.

- Kellene majd holnap kenyér… - mondta, majd megkente a kenyeret, tett rá sajtot, majd a felvágottat kereste: - S azt hiszem felvágott sincs… - azzal visszament a nappaliba, leült s megette kis kenyerét. Mikor azt befejezte, kiment a lépcsőre rakott táskájához, abból elővette a tábla csokit, majd visszament a nappaliba: - Anya, kérsz csokit? – Anyja elutasítóan megrázta fejét, erre Beatrix, majdnem szó szerint, befalta az egész táblát. A krimi tovább ment a tévében. A lány nagyot sóhajtott, majd így szólt: - Anya! Akkor tényleg nem jelentkezhetek a kurzusra? – nem válaszolt senki. A lány nagyot sóhajtott, majd anyjára nézett – aki már aludt. Beatrix nagyot sóhajtott. Végre, végre rászánta magát, erre tessék… az anyja elalszik.

 

 

E-mail címem: manson1200@citromail.hu

"So you go round and round
another live another wound
from death to birth, from birth to death
No time to waste, no time to rest
So you go round and round
another live another wound
and when you finally touch the light
they send you back into the night"

(Deine Lakaien - Reincarnation)

 

"Könnyek, könnyek,
Egyre csak jönnek...
Ki állítja meg őket?
Övék már a Győzelem..."


"There is no peace in heaven
There is no peace on earth
There is no love in heaven
There is no love on earth
There is no faith in heaven
There is no faith on earth
There is no hope in heaven
There is no hope on earth"

(Deine Lakaien - Reincarnation)

 

Linkek
 
minibannercserék

  
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Az idő felénk
The WeatherPixie
 

Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt    *****    AJÁNDÉKOZZ ASZTROLÓGIAI ELEMZÉST, SZÜLETÉSNAPRA IS SZÉP AJÁNDÉK!    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Szereted az animéket és mangákat? Megismernél egy új fansub csapatot? Akkor itt a helyed! A rókák várnak rád ;)    *****    Szeretnél saját lovat?De nem engedheted meg magadnak? Katt!Nevelj nálunk virtuálisan! Nevelj, tenyéssz versenyezz!    *****    EBERTIN: Kozmobiológia    *****    Megérkeztek az útvesztõk a Mesetárba! Kukkantsatok be egy kis ceruzakoptatásra - vagy egy jó mesére!    *****    Aktív Friss Ingatlanok Debrecenben lakások, házak, villák, telehelyek széles választéka Aktív Friss Ingatlanok Debrecen    *****    MARGOT ROBBIE MAGYARORSZÁG - ÉRTESÜLJ ELSÕ KÉZBÕL AZ OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕVEL KAPCSOLATOS HÍREKRÕL - MARGOT ROBBIE MO    *****    Újra elindult a Hungarian Super Mario Fan Club! Hírek, cikkek, érdekességek a Super Mario világából.    *****    Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha    *****    A Sortilegio sztárjainak új közös mexikói sorozata! Ha te is imádod Ana Brenda Contrerast és David Zepedat nézz be!    *****    Te is próbálsz bevételre szert tenni a portálodon? Lehet, hogy nem jelennek meg a hirdetéseid? Ne ess el a bevételedtõl!    *****    Avon vásárló vagy de unod, hogy a tanácsadód várat állandóan? Esetleg eltûnt? Az Õ kedvezményeit inkább te vlltanád be??    *****    Kérlek segítsd egyesületünk munkáját az adód 1%-kal. Nézd meg a rendezvényeinket is. 2018. március 24.-én várunk!