...:::  † Pegy Oldala †  :::...
...::: † Pegy Oldala † :::...
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
DollZ-ok
 
Az Erdő s Lakosai
 
Anime - Manga
 
Versek
 
Versciklusaim
 
Regények, Kisregények
 
Készülő regények
 
Általam írt cikkek
 
Novellák
 
Gothic Manga Lady
Óra
 
Naptár
2018. Május
HKSCPSV
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
Számláló
Indulás: 2006-01-17
 

Made by Pegy Sue (PegyGift ArtWork)

Beatrix Shelder
Beatrix Shelder : Negyedik Fejezet

Negyedik Fejezet


Beatrix Sheldernek volt egy olyan rossz tulajdonsága, hogy szeretett elkóborolni. Megannyiszor megjárta már emiatt, mégis, ez a vérében volt.

Így volt ez akkor is, amikor Beatrix Eltévedt egy hatalmas várban, Csehország közepén. E várban nem voltak csoportok, ide beengedték az embereket, hogy kedvükre járhassák. Így Beatrixnak volt esélye lemaradni egy-egy bámészkodás során, s a helyesnek vélt útra lépni. Emiatt találta magát hamarjában a vár egyik legfelsőbb tornyában. Amikor oda felért nagyot sóhajtott, majd a falhoz lépve körülnézett. A vár alatti völgy, s a város terült elé. Milyen tökéletes kilátás volt! S milyen erősen fújt itt a szél! Beatrix mosolyogva jegyzetelte magának, hogyha Ő élt volna ebben a várban, akkor minden bizonnyal ezen az oldalon lett volna a szobája…

Kicsit aggódott már szülei miatt, hogy azok vajon merre mehettek, abban reménykedett legjobban, hogy Mr és Mrs Shelder nem aggódnak miatta. Ismerik talán annyira lányukat, hogy tudják róla, hogy a végén mindig megtalálja őket. Mint említettem ez az eset nem volt egyedi.

Beatrix titkon abban reménykedett, hogy innen mindent nagyszerűen be fog látni, s talán a szüleit is meglátja valahonnan, de ez nem így történt. Talán emiatt is sóhajtott az előbb.

Mikor megunta a falnál való ácsorgást, megfordult, a felvezető ajtóval szembe. Abban a pillanatban azon az ajtón belépett valaki. Beatrix őt látta meg. A fiú magasabb lehetett mint Ő, s mivel egy nyári trikó volt rajta, így látszott rajta, hogy izmos is. Arca is csontos volt, de jól faragott. Szemüveget viselt, ami sokakkal ellentétben jól állt neki. Haja fekete volt, s 5 centisként hullámzott – akárcsak az éjjeli tenger.  Talán, ha jóképűnek nem volt mondható, de sokan voltak, akik szerették ezt a fajtát – s Beatrixnak is ínyére volt.

Be kell vallani, hogy a lány először nagyon megijedt, amikor meglátta a hirtelen betoppanó fiút, nem gondolta volna, hogy van még egy olyan alak, aki képes a toronyba feljönni – viszont a fiún is látszott, hogy váratlanul éri a lány látása. Mikor mindketten felocsúdtak, Beatrix, régi szokásokhoz híven, egy enyhe pukedlit nyomott, mire a fiú illőképp válaszolt. Ez volt a lány második nagy meglepetése. A legtöbb ember erre nem tudja, hogy mit válaszoljon.

- Český?  - szólalt meg a fiú. Beatrix erre nem mondott semmit, mert nem értette. A fiú talán ezt megértette, mert ismét kérdezett: - Deutsch? – Beatrix ebből már értett valamit. A fiú azt kérdezte talán, hogy német? A lány csak annyit mondott:

- Nem, angol vagyok.

- Angol?

- Igen. – a fiú erre bólintott, majd így szólt:

- Petr Jilji vagyok.

- Beatrix Shelder.

- Az angolom nem túl jó… - vallotta be hirtelen a fiú. Erre a lány csak hebegve válaszolt:

- Óh… hát… semmi gond… - majd visszafordult a tájhoz. A következő, amit észrevett, az az volt, hogy a fiú mellé lépett.

- Szép táj, igaz? – kérdezte Petr.

- Igen… Valóban szép.

- Mondja, mi vesz rá egy angol lányt, hogy eljöjjön ide?

Beatrix a fiúra nézett, majd így szólt:

- A táj.

- A táj? Hát Walesnek nincsenek ilyen szép tájai?

- Nem, nincsenek. Walesben folyton esik az eső... Néha már az ember úgy érzi, hogy olyan mint egy esőerdő…

- Esőerdő? – kérdezett vissza a fiú.

- Igen, esőerdő… Viszont… itt nem olyan… Itt süt a nap… S tudtommal nem esik túlzottan sokat…

- Nem, valóban nem… S kellemesen érzi itt magát, Miss Shelder?

- Igen… igen… kellemesen… - mondta a lány. Mi mást mondhatott volna erre? – Mondja, hívhatnám Petr helyett Peternek? Jobban ki tudnám mondani…

- Persze, ha az kényelmesebb… - mondta a fiú: - Jól tudom, sok külföldinek nehéz ez a nyelv. Mi a benyomása egyébként Csehországról?

- A benyomásom? Nos… Nagyon kellemes… - majd Beatrix mesélni kezdett mindazokról a dolgokról, amiket itt tapasztalt; például, hogy megállnak a gyalogosoknak a járdánál, hogy a sörözőkben vannak a családi találkozók, s hogy itt minden ház egy söröző.

Így folytatódott tovább Beatrix és Petr beszéde, míg hirtelen a két fiatal arra nem lett figyelmes, hogy egyre több a közös téma, s hogy mintha az idő csak repülne mellettük. S hogy mi szakította félbe a beszélgetésüket? Nos, nem más mint Mrs Shelder „Beatrix!” felkiáltása, mely egyenesen a hátuk mögül érkezett. A lány hirtelen megdermedt, majd megfordult. Tudta, hogy menük kell. Petr-re nézett, fájt neki pont most elválni. Hirtelen a gondolat, hogy ott kell hagynia a fiút, hiányérzetet keltett benne.

- Viszlát, Petr… - mondta neki. Petr arcán szintén a dermedtség volt leolvasható. Hirtelen lesütötte szemét, majd régimódi stílusban meghajolt Beatrix előtt, majd szemeivel követte, míg a lány és édesanyja távolodnak. S talán a fiú még hallotta Mrs Shelder azon kérdését, hogy „Ki volt ez a fiú?” és hogy „Mit akart?”. S talán még hallotta Beatrix, ki számára hirtelen olyan csodálatos fényben tündökölt, mély sóhaját is.

- Csak egy fiú, Petr Jilji…

- Helyi?

- Igen, helyi fiú.

- S beszélt angolul?

- Igen…

- Ez furcsa…

- Miért? – a lány kétkedve nézett anyjára. Mit találhatott Ő ebben furcsának?

- Nos, furcsa, mert itt a lakosság kilencvenkilenc százaléka németül beszél… - mondta végül a nő. Beatrix ekkor lábával már a várpark füvét taposta, s mikor odaért, ismét feltekintett a vár tornyára, ahol még látni vélte Petr Jilji-t. Ismét nagyot sóhajtott, mert valahogy azt érezte, hogy többé nem fogja a fiút látni…

 

 

Miss Shelder némán ment hotelszobája felé, lesütötte szemét, miközben elhaladt egy álló személy mellett. Ekkor ismerős illat csapta meg orrát, s egy pillanatra meg is állt, majd ismét nagyot sóhajtva továbblépett volna, de ekkor valaki megmarkolta kezét. A lány felkapta fejét, de már mondta is ki a számára bűvös szókat:

- Petr Jilji… - nem kellett volna a fiúra ránéznie, tudta, hogy Ő az.

- Beatrix, te, itt? – kérdezte tőle a fiú megdöbbenve.

- Itt vagyunk a nyaralás alatt… - mondta a lány, aki még mindig döbbenetével viaskodott: - S te? – kérdezett vissza.

- A szüleim úgy döntöttek, hogy ma éjszaka itt éjszakázunk, hogy ne kelljen éjszaka vezetniük… - magyarázta a fiú, majd mint akit kicseréltek volna, így szólt: - Azt hittem, hogy már soha többé nem foglak látni… Nagyon rossz volt látni, ahogy elmész… - Beatrix tágra nyitotta a szemét.

- Petr… Én is megijedtem, hogy nem foglak többé látni… - azzal a két szerelmes egymás nyakába borult.

- Ó, Beatrix, drága, kicsi Beatrixom! – mondta a fiú, azzal bevonta a lányt szobájába…

Kilenc hónap múlva Beatrix Shelder életet adott leányának, Vivien Sheldernek, kit később, mint Beatrix késői kishúgát mutatta be a család.

 

 

E-mail címem: manson1200@citromail.hu

"So you go round and round
another live another wound
from death to birth, from birth to death
No time to waste, no time to rest
So you go round and round
another live another wound
and when you finally touch the light
they send you back into the night"

(Deine Lakaien - Reincarnation)

 

"Könnyek, könnyek,
Egyre csak jönnek...
Ki állítja meg őket?
Övék már a Győzelem..."


"There is no peace in heaven
There is no peace on earth
There is no love in heaven
There is no love on earth
There is no faith in heaven
There is no faith on earth
There is no hope in heaven
There is no hope on earth"

(Deine Lakaien - Reincarnation)

 

Linkek
 
minibannercserék

  
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Az idő felénk
The WeatherPixie
 

Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha