...:::  † Pegy Oldala †  :::...
...::: † Pegy Oldala † :::...
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
DollZ-ok
 
Az Erdő s Lakosai
 
Anime - Manga
 
Versek
 
Versciklusaim
 
Regények, Kisregények
 
Készülő regények
 
Általam írt cikkek
 
Novellák
 
Gothic Manga Lady
Óra
 
Naptár
2018. Május
HKSCPSV
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
Számláló
Indulás: 2006-01-17
 

Made by Pegy Sue (PegyGift ArtWork)

Beatrix Shelder
Beatrix Shelder : Ötödik fejezet

Ötödik fejezet


Vivien születése óta Beatrix élete teljesen megváltozott; azóta eltelt tíz év, Beatrixot pedig felfedezte egy ismert kiadó, s így a lány álma is teljesülhetett. Mégis, egy idő óta Beatrix úgy érezte, hogy nincs meg mindene; s bár boldog volt, mégis akadtak álmatlan éjszakái, mikor egyvalaki járt a fejében; Petr.

A fiú óta nem is volt más férfi az életében, ugyanis próbált minden percben lányuk boldogságáért tenni, mellyel sajátját is megalapozta. Mégis, egy ilyen álmatlan éjjelen, Beatrix kihajolt házának ablakán, s a Holdat figyelte. Az elmúlt tíz éven gondolkodott; személyisége teljesen megváltozott, bár a „Beatrixos” tulajdonságai megmaradtak. Ruházata már nem követte hűen a viktóriánusi időket, mégis, megvolt a lány öltözködésének hangulata. Tíz éve senki se hallotta nevét, mára pedig könyvei úgy keltek, mint a cukor. Talán nem is volt olyan ember ezen a földön, aki ne hallott volna Beatrix Sheldertől vagy, ahogy magát hívatta „Eva Smrt” – Beatrix e néven is adta ki könyveit, ugyanis ez egy cseh név volt, mi mindössze annyit jelentett, hogy „Halál Éva”.

- Milyen nagy ma a hold… - suttogta hirtelen a lány: - Vajon Petr is látja? – tette fel magának a kérdést. Majd „Jaj, Beatrix, megint buta vagy!”-al fejbe kólintotta magát, csak úgy, ahogy régebben is gyakran megtette. Ekkor eszébe jutott egy kedves barátnője, aki Vivien születésénél segített a lánynak. S ahogy Dorina eszébe jutott, ismét érezte, ahogy a lány megsimogatja fejét, s bíztatóan csak annyit mondd: „Ne félj! Minden rendben lesz!” – Beatrixnak még jobban hiányérzete támadt.

Visszaült ágyára, majd ébresztőjére nézett: fél négy volt. Már csak másfél óra, s kikelhet az ágyából, s addigra már ki is találja, hogy mi lenne a legjobb; neki is, s persze Viviennek is. Majd lehunyta szemét, s bár nem aludt el, kicsit legalább megpihent.

Reggel, mikor a nap már felkelt, Beatrix is vele kelt, majd elvégezte szokásos reggeli teendőit, majd leányát is felkeltette, ki ekkor már vele lakott. Reggeli közben Beatrix, az asztalnál előtte ülő gyermekre nézett, majd így szólt:

- Vivien, szeretnél elmenni Csehországba?

- Csehországba? – kérdezett vissza értetlenül a lány. E kérdéssel le is tette a kezében tartott vajas pirítósát, majd értetlenül nézett anyjára.

- Igen, oda… Nem szeretnél elmenni oda?

- Most? Anya, mindjárt vége a sulinak…

- Igen, tudom… Addig nagymamáék vigyáznának rád, s jövőre oda járnál iskolába, Csehországba… Nos, mit szólsz hozzá?

Vivien döbbenten nézett rá anyjára – mi ez a Csehország-mánia? Miért akar anyja mindenképp oda menni? Eddig nem állt elő ezzel az ötlettel, s most? Amikor Beatrix megérezte lányában ezen értetlenséget, így szólt:

- Természetesen, ha nem akarsz, akkor nem kell jönnöd, de én a közeljövőben mindenféleképp oda fogok utazni, sajnos muszáj. Lehet, hogy hamarosan visszatérhetek, még talán a nyár folyamán, de az is lehet, hogy tovább kell maradnom, s akkor is szeretném, ha a közelemben lennél… Persze, csak ha szeretnéd. Még van időd eldönteni! – mondta végül.

Következőre a téma már csak akkor jött fel, mikor Beatrix anyjáék házánál búcsúzott Vivientől. Míg szokásos intelmeit sorolta, miszerint, gyermeke tanuljon jól, legyen jó, s ne törjön el semmit, hirtelen Vivien felemelte kis szemeit, egyenesen Beatrix szemébe nézett, majd így szólt:

- Mama, mikor fogsz visszajönni? – Beatrix egy pillanatra meg is billent határozatlanságától, majd végül így szólt:

- Ne aggódj, kicsim, havonta egyszer majd mindig hazalátogatok! Rendben? – azzal lehajolt gyermekéhez, adott neki egy puszit, így búcsút intve tőle, hasonlóképpen anyjától és apjától is. Azzal a lány beült autójába, még utoljára integetett szeretteinek, azzal kigurult, s irányba vette Csehországot.

 

Több napos út végén Beatrix fáradtan érkezett meg a csendes kis cseh városba. Lelassítva keresni kezdte az utcát, melyben újdonsült háza állt, mely az ingatlanközvetítő szerint nincs messze a falucska főutcájától. Beatrix pontosan követte az utasításokat, melyet a közvetítő írt le neki, s hamarosan azt vette észre, hogy valóban, ott áll új háza előtt, melynél már várja egy szürkeszmokingos nő.

- Miss Smrt?

- Igen, Jó napot! – köszönt immáron Eva.

- Jó napot! Nos, akkor átadnám önnek a kulcsot! – azzal a szürkeruhás nő egy kulcsot nyomott az autóból alig kikecmergő Eva kezébe.

- Köszönöm! A pénz megérkezett a számlára? Nem volt semmi gond?

- Igen, megérkezett, nem történt semmi fennakadás! – azzal a közvetítő kicsit közelebb lépett a lányhoz, majd így szólt: - Miss Smrt, figyelmeztetnem kell, hogy bár ön félig csehnek, félig pedig angolnak vallotta magát nekem, s bár neve is e kettős nemzettségére vall, mégis megjegyzem, hogy ön itt idegen, akit a falusiak nem fognak egyhamar befogadni… Nem elijeszteni akarom, csak figyelmeztetem, hogy egy ideig lehet hogy nehéz lesz majd magának itt, de ha ledönti a falakat, akkor, higgye el, nem fogja megbánni, hogy ideköltözött! – azzal a nő sok szerencsét kívánt, s otthagyta a lányt.

Miközben Eva holmijait pakolta ki autójából, arra lett figyelmes, hogy a falu lakói elmennek háza előtt, benéznek kapuján, majd továbbmennek, mintha azt néznék, hogy ki ez az új lakos. De Eva nem törődött velük, úgy tett, mintha nem is vette volna észre őket. Némán pakolászott tovább, majd a hatalmas dobozokat elkezdte befelé is hordani. Majdnem délben érkezett, s egészen négy óráig pakolt folyamatosan, megállás nélkül. Ekkor úgy döntött, hogy ideje bevásárolni, ugyanis ételt nem hozott magával.

Ismeretlenül indult el gyalog az utcán, mikor elért egy kisboltba. Benyitott, majd amikor belépett, a benti moraj mintha egy pillanat alatt megszűnt volna. Az emberek mintha megálltak volna, s rá meredtek. Eva úgy tett, mintha semmi sem történt volna – ismét – s otthonosan lépdelt a pultok között. Épp csak annyit hallott két sugdolózó öregasszony beszédéből, hogy:

- Igen, Ő az az angol nő, aki most költözött ide!

De valójában próbált ezzel sem törődni. A felvágottakhoz ment, majd a boltosra nézett, s így szólt:

- Jó napot! 20 dekát kérnék abból! – mutatott egy gusztusos darabra. A fehér ruhás nő némán bólintott, majd beindította szeletelő gépét, s csak az az okozta zaj csendült fel a boltban. Mikor végzett odanyújtotta a lánynak, aki illedelmesen megköszönte, majd levetett egy félkilós kenyeret a polcról, s a kasszához lépdelt, s végül fizetett. A kasszában ülő nő némán mérte végig a lányt, aki úgy érezte, mintha kinéznék innen. Közben lopva végigtekintett a boltban, ahol úgy látszik, hogy mindenki ellenségesen méregeti őt – de miért? Tette fel magának a kérdést. Nem tudta, nem értette. Miért? Vajon mit tett? Jó kérdés. Talán az a gond, hogy angolként beköltözött, nem tudta. A vásárolt dolgokat hóna alá csapta, majd egy hangos „Viszontlátásra!” következtében elhagyta a boltot.

Hazáig futott. Kifulladva nyitott be új házába, ahol nagy nehezen megnyugodott. A konyhába igyekezett, szeletelni kezdte a kenyeret, megkente vajjal, majd a felvágottból tett rá, s állva ette meg a vacsoráját. Maga elé meredt. Vajon rossz ötlet volt ideköltöznie? Hirtelen úgy érezte, hogy hiba volt elhagynia az Ő szeretett Angliáját. De már nem volt visszaút, már volt egy Csehországi háza, s egy vadiúj élete.

 

 

E-mail címem: manson1200@citromail.hu

"So you go round and round
another live another wound
from death to birth, from birth to death
No time to waste, no time to rest
So you go round and round
another live another wound
and when you finally touch the light
they send you back into the night"

(Deine Lakaien - Reincarnation)

 

"Könnyek, könnyek,
Egyre csak jönnek...
Ki állítja meg őket?
Övék már a Győzelem..."


"There is no peace in heaven
There is no peace on earth
There is no love in heaven
There is no love on earth
There is no faith in heaven
There is no faith on earth
There is no hope in heaven
There is no hope on earth"

(Deine Lakaien - Reincarnation)

 

Linkek
 
minibannercserék

  
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Az idő felénk
The WeatherPixie
 

Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha