...:::  † Pegy Oldala †  :::...
...::: † Pegy Oldala † :::...
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
DollZ-ok
 
Az Erdő s Lakosai
 
Anime - Manga
 
Versek
 
Versciklusaim
 
Regények, Kisregények
 
Készülő regények
 
Általam írt cikkek
 
Novellák
 
Gothic Manga Lady
Óra
 
Naptár
2018. Május
HKSCPSV
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
Számláló
Indulás: 2006-01-17
 

Made by Pegy Sue (PegyGift ArtWork)

Beatrix Shelder
Beatrix Shelder : Hatodik fejezet

Hatodik fejezet


Eva eleinte rettentő magányosnak érezte magát új lakhelyén. A napjai ugyanolyanná váltak, nem volt már neki hétvége, vagy hétköznap; nem jár el sehova, s egész nap csak írt, rajzolt, vagy sétált. Valójában, a kiadója egy új könyvet várt folyamatosan tőle, immáron egy gyerekkönyvet, egy kiskutyáról és barátairól. Beatrixnak viszonylag könnyen ment az írás, folyamatosan azok a történetek jártak a fejében, melyet lányának kellett mesélnie míg az kicsi volt. Munkája közben most egy kicsit hátradőlt, s elgondolkodott. Vajon meg fogja találni valaha is Petr-t? S vajon a fiú sejti, hogy van neki egy lánya? S vajon akarja-e majd látni a lányát? S érdeklődik-e majd Beatrix vagy Vivien iránt? Mi lesz, ha nem fog a lányra emlékezni? E gondolatra hatalmasat sóhajtott. Hiányzott neki a fiú. Ahogy így gondolkodott, órájára pillantott; 10 óra múlt, mégis álmosnak érezte magát, így felkelt, s rögtön bezuhant ágyába. Odakinn zuhogott az eső, s olykor-olykor villámlott is.

Eva a fejét párnájába fúrta, majd azon gondolkodott, hogy a falusiak mikor fogják befogadni? Vajon mikor lehet teljes értékű tagja a falunak?

Túl sok kérdészúdult hirtelen fel fejében, mikor hirtelen hangokra s szagokra lett figyelmes. Rögtön kipattant ágyából, s az ablakához futott; az előtte lévő házba belecsapott a villám, s most lángokban állt a teteje. Eva hirtelen leblokkolt, majd kirohant a házából, egyenesen a szembelévő házhoz. Néhány ember már sürgött-forgott, de mindenki arcáról a kétségbeesés volt leolvasható.

- Mi történt? – ragadta meg Eva egy mellette elsuhanó férfi karját.

- Belecsapott a villám! – mondta az: - S most lángokban a ház! A bentlakók meg nem nyitnak kaput!

Eva bólintott egyet, majd  a kapuhoz rohant; azon nem volt csengő. Néhány asszony és férfi zörgette a kaput. Beatrix a legközelebb állóhoz szólt:

- Tudtak már nekik szólni? – kérdezte.

- Még nem! Nem hallanak minket! – mondta az aggódva. A lány körbenézett. Be kell valahogy jutnia. De hogyan? Előrefúródott, mindenkitől elnézést kért, majd a kapuhoz ért. Az majdnem egymagas volt vele. Díszes mű volt, mindenféle tekergőző növény dísszel. Eva nem gondolkodott, egyszerűen megragadott két kiálló kis részt, majd felkapaszkodott, s már a kapu tetején lendült át, majd huppanva ért földet. A ház ajtajáig rohant, s hangosan zörgetni kezdte. Odabenn hirtelen moraj támadt. Egy idősödő nő tépte ki hirtelen az ajtót, majd őt követte egy idős bácsi is. A nő kinyitotta a kaput – mindketten úgy rohantak el Eva mellett, mintha észre se vették volna. Eva is utánuk futott, mire hallották, hogy szirénáznak – a tűzoltóautók közeledtek…

 

 

Eva kapuja tövében állt, onnan figyelte, ahogy a tűoltók összepakolják felszerelésüket – sikeresen eloltották a tüzet, bár a tető eléggé megrongálódott. Közben a falusiak mintha megnyugodtak volna; személyi sérülés nem történt. Az emberek meg-megálltak előtte, de senki nem szólt hozzá. Mintha féltek volna tőle. Eva kicsit elgondolkodott, hogy lehet hogy itt nem nézik jó szemmel, ha az ember csak úgy beugrál más kertjébe – akkor is ha vészhelyzet áll fenn. Akkor pedig az történt… Vészhelyzet volt.

 

 

Másnap reggel Eva kinyitotta szemét. Ma fog találkozni a nyomozóval, akit felbérelt – a nő a lakására jön, s úgy tesznek, mintha Eva barátnője lenne. Minden tökéletesen ki volt fundálva. A lány némán öltözködött, de érezte, hogy teste meg-megremeg. Mikor már nem bírta tovább, egyszerűen ágyára vetette magát, s párnáival kitombolta magát – ide-oda csapkodta őket. Hirtelen csengettek. A lány mégjobban megremegett, majd leszállt ágyáról, s a bejárati ajtóhoz futott, s kinyitotta azt. Egy sportruhás lány állt előtte, aki boldogan így szólt:

- Eva! Édesem! – majd az ajtó csukódott is mögötte: - Elnézést a megszólításért! Jónapot! – mondta.

- Jónapot! Sikerült valamit megtudnia Petr Jilji-ről? – kérdezte Eva izgatottan. Az előtte álló nő elmosolyodott, majd így szólt:

- Nos, egy kávé mellett elmesélem! – majd a konyhába indultak, ahol Eva rögtön feltette a kávét.

- Hallgatom! – szólalt meg a lány. Érezte, hogy a szíve elhagyja mellkasát, s a fejébe költözik, ahol olyan erősen ver, amilyen erősen csak tud.

- Nos… Annyi biztos, hogy Petr Jilji létezik… Ezen kívül elég sok homály fedi… - kezdte el a nő.

- Mint például?

- Mint például a tartózkodási helye… Nem tudni hogy hol él… Ha minden igaz, akkor most Angliában van, s ott dolgozik.

- Angliában?! – Eva nem merte elhinni azt, amit hall. Vajon Petr… Petr miatta ment volna ki Angliába?

- Igen… Nos, de ezen kívül még annyi biztos, hogy nem házasodott még meg… Legalábbis egyetlen egy templom van önkormányzatnál nem bukkantunk ilyen adatra…

Közben megfőtt a kávé, Eva két csészét vett elő, kitöltötte beléjük a fekete gőzölgő italt, s leült a nővel szembe. Mindketten belekortyoltak, majd kis idő után Eva így szólt:

- Kérem, mondja meg őszintén! Ön szerintem képes leszek valaha megtalálni?

A nő kicsit habozott, letette csészéjét, Evára nézett, majd némi gondolkodás után így szólt:

- Nos, őszintén? Fogalmam sincs… Eléggé sok munkámba telt, míg ezt az adatot megtudtam Petr Jilji-ről… Nem tudni, hogy hol van, hogy hol él…

- És a szülei?

- Nos, róluk sem találtam semmit… Van egy olyan érzésem, hogy a Jilji család valójában illegális bevándorló…

- Ezt komolyan mondja?! – képedt el Eva. Nem mert hinni a fülének.

- Mint mondottam, nehezen lehet rájuk találni… Senki nem tud róluk semmit… Bár, itt a mi országunkban ez nem meglepő… Sok helyen el lehet bújni, akkor is, ha az ember valójában nem akar bújkálni… Ez a szép Csehországban! – azzal a nő ismét belekortyolt kávéjába: - Nos, ennyi információval tudtam szolgálni! Tudja hogy hova s hogy mennyit kell utalnia, igaz? – nézett Evára, aki erre csak némán bólintott. A nő felállt az asztaltól, megköszönte a kávét, majd közölte, hogy indulnia kell. Eva kikísérte, majd megköszönte az információt.

Némán figyelte, ahogy a szürkeruhás F. ügynök távolodik. Ahogy ezt figyelte, hirtelen arra lett figyelmes, hogy a szomszéd ház kapuja nyílik, s az idős hölgy lép ki rajta.  Eközben az ügynök már el is hajtott, közben a szembeszomszéd odaért Evához.

- Jóreggelt! – köszönt neki.

- Jóreggelt! Segíthetek? – nézett rá érdeklődve Eva.

Az idős hölgy elmosolyodott, majd így szólt:

- Ó, kedves! Én csak azért jöttem, hogy megköszönjem a tegnap estét! Sajnálom, hogy akkor nem tudtam… De… tudja… Nem tudom hogy hol is állt a fejem! – vallotta be.

- Semmi gond! A fő az, hogy jól vannak! – mondta végül Eva.

- Ne haragudjon kedvesem, de megkérdezhetem a nevét? – Eva erre bemutatkozott, mire az idős hölgy odalépett hozzá, megszorította kezét, s így szólt:

- Én pedig Maria Jilji vagyok! – Eva kedves, fogadó mosolya hirtelen arcára fagyott, majd értetlenül visszakérdezett:

- Elnézést, nem hallottam pontosan! Jilji-t tetszett mondani?

- Igen… - mondta az idős hölgy. Eva mosolyt erőltetett arcára.

- Köszönöm! S tényleg remélem hogy jól vannak! A bácsi is jól van?

- Petr? Igen, Ő is jól van!

- A bácsit Petr Jilji-nek hívják? – kérdezett vissza Eva.

- Igen, Petr Jilji, akárcsak az apját, s az Ő fiát! – majd a néni közelebb húzódva így szólt: - Tudja, van nekünk egy fiunk, Petr Jilji, odakinn dolgozik, Angliában! Úgy hallottuk, hogy ön is angol!

- Igen… igen… félig az vagyok… - próbálta összeszedni magát Eva. Vajon igaz? Vajon ez tényleg igaz? Ennyi? Megtalálta Petr?: - És mondja, a fiúk gyakran hazalátogat? – kérdezte végül.

- Ó, nem, sajnos nem… Petr egyre ritkábban jár haza… Tudja… Van neki egy csúnya angol barátnője! Nagyon odavan érte! Folyton vele van… - mondta a nő szomorúan. Eva bólintott, majd így szólt:

- Nos, örülök ha jól vannak! Most bocsánat, de sajnos még sok a dolgom!

- Ó, megértem kedvesem! – majd hátrább lépett, de végül így szólt: - A fiam a jövőhéten itthon lesz! Nagy ebédet csapunk! Nincs kedve csatlakozni? Petr is biztos szívesen megismerné magát, elvégre, önnek köszönhetjük, hogy élünk még!

Eva elmosolyodott, majd nagy nehezen kipréselte magából a választ:

- Köszönöm a meghívást! Remélem ott tudok lenni!

Azzal Mrs Jilji eltávolodott, Eva becsukta az ajtót, majd összeroskadt. Vajon… vajon ezek a dolgok tényleg igazak? Ennyi? Nem kell tovább keresnie? Petr hamarosan hazajön? Vajon… vajon fel fogja a fiú ismerni? S mi lesz, ha igen? S mi lesz, ha nem?

 

 

 

E-mail címem: manson1200@citromail.hu

"So you go round and round
another live another wound
from death to birth, from birth to death
No time to waste, no time to rest
So you go round and round
another live another wound
and when you finally touch the light
they send you back into the night"

(Deine Lakaien - Reincarnation)

 

"Könnyek, könnyek,
Egyre csak jönnek...
Ki állítja meg őket?
Övék már a Győzelem..."


"There is no peace in heaven
There is no peace on earth
There is no love in heaven
There is no love on earth
There is no faith in heaven
There is no faith on earth
There is no hope in heaven
There is no hope on earth"

(Deine Lakaien - Reincarnation)

 

Linkek
 
minibannercserék

  
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Az idő felénk
The WeatherPixie
 

Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha