...:::  † Pegy Oldala †  :::...
...::: † Pegy Oldala † :::...
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
DollZ-ok
 
Az Erdő s Lakosai
 
Anime - Manga
 
Versek
 
Versciklusaim
 
Regények, Kisregények
 
Készülő regények
 
Általam írt cikkek
 
Novellák
 
Gothic Manga Lady
Óra
 
Naptár
2018. Május
HKSCPSV
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
Számláló
Indulás: 2006-01-17
 

Made by Pegy Sue (PegyGift ArtWork)

Beatrix Shelder
Beatrix Shelder : Hetedik fejezet

Hetedik fejezet


Eva Smrt némán feküdt csehországi ágyában, lehunyt szemekkel. A nap már félig-meddig besütött hálószobai ablakán keresztül, de a lány nem kelt fel rá; késő estig dolgozott, írta könyvét, így fürdés és fogmosás nélkül dőlt be ágyába, mikor az éppen írott fejezetet befejezte; még ruháját sem vette le magáról, farmerestől feküdt a tiszta ágyban. Jobb keze szemein pihent.

 

A szobáját egy furcsa szag lengte körül; amióta megtudta hogy szerelmének szülei laknak vele szemben, folyamatosan csak dolgozott, alig evett, s a fürdést is hanyagolta. Egyéb szükségleteire se pazarolt perceket, mindent olyan gyorsan intézett el, amilyen gyorsan csak lehetett. S a folyton dolgozó, pár napja már nem is alvó lány most mégis álmodott.

 

Álmában múltjában járt. Lehetett vagy tizenhat éves. Az iskolájának könyvtárában ült. Milyen csendes, s nyugalmas volt minden ebben a lyukasórában! Hirtelen kinyílt az ajtó, s az irodalomtanára lépett be. A lány illedelmesen köszönt neki, de a nő mintha észre se vette volna. Nagyot sóhajtott. Volt úgy, hogy az emberek elfeledkeztek róla… Mint az év első napján… Mindenki boldogan kérdezte a másikat, hogy mit csinált a nyáron, de tőle senki se kérdezte meg. A tanárok diákjaikat kikérdezték, hogy foglalkoztak-e hobbijukkal, de tőle ezt senki se kérdezte meg. Emlékezett is a rajztanárának kérdésére, melyet egy lányhoz intézett, aki talán grafikus akart lenni:

 

- És? Rajzoltál valami szépet a nyáron, amit esetleg elküldhetnénk egy pályázatra?

 

A lány boldogan újságolta el, hogy mennyit de mennyit rajzolt. Az irodalomórán, amelyen pedig általában Ő, Beatrix Shelder, sziporkázik mintha örökké megszűnt volna létezni az irodalomtanár szemében. Pedig a nő tudta, hogy a lány ír! Persze hogy tudta! Párszor hozott is neki valamiféle pályázatot! S az egyikre nem is olyan régen beküldték Beatrix néhány művét…

 

Októbert írtunk, s a hó közepén jártunk; a nyerteseket elsején értesítették. Beatrix nem kapott levelet. Október eleje után várt még egy hetet, mire tudasította magával a tényt, hogy műveit a bírálóbizottság nem fogadta el. S mit tehetne Ő, Beatrix Shelder, egy névtelen lány, öt idős, s elismert mai íróval szemben?

 

S most tessék… Itt volt az irodalomtanárával egy teremben, s a nő bármikor rákérdezhetett a dologra… S Ő mit mondjon? Vágjon szomorú, vagy vidám arcot? Szerencséjére épp egy vidám könyvet olvasott… Mosolygott is kicsit. Csengettek. A lány felkelt. Látta, hogy irodalomtanára is végzett a dolgával, s egyszerre indultak el az ajtó fele. A lány illedelmesen előreengedte a nőt, aki kilépve a folyosón visszafordult hozzá, majd így szólt:

 

- Mondja, Beatrix, beküldte maga arra a pályázatra a műveit?

 

- Igen tanárnő, beküldtem.

 

- És? Tud már valamit az eredményről?

 

- Sajnos nem… De mivel úgy volt hogy október elsejéig kiértesítenek minden nyertes, s én még mindig nem kaptam értesítést, így gondolom hogy nem nyertem… - mosolyodott el végül a lány. Irodalomtanára némán megfogta vállát egyik kezével, majd kedves, mély női hangján így szólt:

 

- Tudja mit? Ne keseredjen el! S mindig legyen ereje újrakezdeni! Rendben?

 

A lány egy pillanatra megdermedt, majd bólintott s így szólt:

 

- Igen! Köszönöm, tanárnő! – azzal elváltak útjaik. A lány pár pillanatig még nem igazán tudott megszólalni… Tehát… Ez azt jelentette, hogy talán Ő is fontos? Talán rá is gondol valaki az alkotásai terén? S talán a tanárnőjének tetszettek is az irományai!

 

*

 

Eva kinyitotta a szemét. Hasa nagyot kordult. Ébresztőórájára nézett; hamarosan négy óra. Felült ágyán, kinyújtózkodott, majd fel is kelt. Tiszta ruhákat szedett össze, majd a fürdőjébe sétált. Napok óta nem fürdött, haja is zsíros volt, egyszóval undorodott ő is önmagától. Megengedte kádjának vizét, lerakta „felszerelését” egy székre, mely direkt emiatt lett a fürdőbe állítva, majd visszament szobájába, s összepakolt. Hamarosan így az a helység is lakhatóvá vált.

 

Visszament fürdőjébe, majd elzárta a vizet. Levette ruháit, s a vízbe ereszkedett; milyen kellemes meleg volt! Alaposan lefürdött, hajat is mosott, majd felöltötte tiszta ruháit, s bepakolt mosógépébe, majd el is indította a masinát.

 

Visszatérve szobájába, kinyitotta ablakát. Ebben a pillanatban az idősebb Jilji házaspár kapuja elé egy fekete autó gördült. Eva visszafordult volna, de abban a pillanatban kilépett Mrs Jilji – vagy inkább kitört – lakásából, boldogan, integetve az autóban ülőknek. Kinyíltak az autó ajtajai, majd egy magas, szőke nő, idomtalan teste jelent meg az egyik oldalon, a másik pedig… Petr Jilji csodálatos kobakját tekinthette meg Eva – de nem sokáig csodálhatta, mert amint belécsapott a felismerés, hogy kis is érkezett, hátraugrott ablakától ijedtében, de úgy, hogy fenekére esett végül.

 

 

 

E-mail címem: manson1200@citromail.hu

"So you go round and round
another live another wound
from death to birth, from birth to death
No time to waste, no time to rest
So you go round and round
another live another wound
and when you finally touch the light
they send you back into the night"

(Deine Lakaien - Reincarnation)

 

"Könnyek, könnyek,
Egyre csak jönnek...
Ki állítja meg őket?
Övék már a Győzelem..."


"There is no peace in heaven
There is no peace on earth
There is no love in heaven
There is no love on earth
There is no faith in heaven
There is no faith on earth
There is no hope in heaven
There is no hope on earth"

(Deine Lakaien - Reincarnation)

 

Linkek
 
minibannercserék

  
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Az idő felénk
The WeatherPixie
 

Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha