...:::  † Pegy Oldala †  :::...
...::: † Pegy Oldala † :::...
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
DollZ-ok
 
Az Erdő s Lakosai
 
Anime - Manga
 
Versek
 
Versciklusaim
 
Regények, Kisregények
 
Készülő regények
 
Általam írt cikkek
 
Novellák
 
Gothic Manga Lady
Óra
 
Naptár
2017. Augusztus
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
Számláló
Indulás: 2006-01-17
 

Made by Pegy Sue (PegyGift ArtWork)

Novelláim
Novelláim : Négy Csokoládé

Négy Csokoládé

  2007.06.25. 00:38

Keletkezés: 2007. június 25.

Négy Csokoládé

Komor férfi járta a párizsi utcákat, új modellt keresett képéhez. A szél lágyan fújta a fákat, a nyár már rég elhagyta e tájat, s az Ősz kopogtatott már Párizs ajtaján. Egy pipa lógott ki a férfi szájából; dús szakállából mókás látványt nyújtott a hófehér elefántcsont-faragvány. Egy kis sarokban húzódott végül meg, egy ház bemélyedéséből figyelte a női arcokat. "Ez túl komor, ez túl pisze, amaz túl kövér, ez meg pöffeszkedő, tyű! Ilyen csúnya arcot!" gondolta magában, majd nagyot sóhajtott közben. Mi lesz így művével?

A művészúr rettentő őnző tudott lenni. Ezért sem szerettek sokan modellt állni neki; volt hogy nem fizette ki modelljeit, mert magának tartotta meg pénzét, de ez volt a legkevesebb. Keringtek olyan pletykák is, hogy a művészúrral nem lehetett rendesen dolgozni; hol ez nem tetszett neki, hol az nem.

- Nem ülsz egyenesen! Húzd be a hasad! Mi ez a legörbült száj? - rótta modelljeit. De ez még nem esett rosszul a hölgyeknek, talán a művész úr ezt tudta, azért tette oda minden megróvása után, hogy: - Elrontottad a festményemet! - ahogy ezt mondta, az a hangsúly, s hanglejtés... a kőből készült lelket is darabokra tiporta. E szokása sokkal inkább kegyetlenségére utalt, mintsem maximalizmusára, ugyanis a férfi semmiféleképp nem lehetett maximalistának nevezni. Inkább csak egy önző, túlzottan is kritikus, s kegyetlen lélek volt Ő. S ha valakinek e jellemei nem rajzolódtak volna ki tisztán, annak ott voltak külső jegyei. Bal keze mindig szorosan melkasa mellé volt hajtva, mintha csak nyomorék lenne, hiába tudta minden irányba mozdítani. Egyszer, valóban, eltörte kezeit, s azért állhatott az oly nyomorékul, de az orvosok szerint kis tornával e fogyatékosságát is ki lehetett volna korbácsolni... De ahhoz e férfi túl büszke volt...

Most is úgy állt a ház bemélyedésében; büszkén. Büszkén állt rajta kalapja, kabátja, még a sétapálcája is büszkeséget árasztott, s még a hanyagul kilógó pipa is büszkén hatott. Még a szemei is büszkén járták a szem által minden tekintetben hibásnak vélt arcokat. S mégis, e büszke szemek hirtelen megakadtak egy jelentéktelen kis alakon.

Szegény családból származható lányka ült a szembelévő járda patkáján. Haját egy, már a sok használattól elszürkült, kendő takarta el. S most, e kislány kezében boldogan ott ékeskedett négy kis barna kagyló - valójában csokoládé, melyek kagyló formájúra voltak alakítva. A művész, bármennyire is volt hibás jellem, most mégis megragadta a kislány boldogsága, ahogy a csokoládékat nézte. A férfi lágyan kopintott a macskaköveken pálcájával, majd átment az út másik felére, s egyenesen a kislányhoz lépett.

- Te Gyermek! - szólította meg, mire a kislány riadtan nézett vissza rá: - Kitől kaptad azokat a csokoládékat? - a lány nem szólt semmit. A férfi idegeskedni kezdett: - Nem hallottad? Azt kérdeztem, kitől kaptad azokat a csokoládékat? - a gyermek még mindig csendben maradt. A férfi ettől ordítani kezdte: - Hol vannak a szüleid? Kik lehettek azok, akik ilyen szemtelen s selejtes gyermeket nemzettek s neveltek?! - ekkor, valaki az ottlakók közül, ki épp kertjét gondozta, odaszólt a művésznek:

- Ne ordítson azzal a kisleánnyal! Majd' egy éve nem szól semmit, mióta a szülei odavesztek egy tűzvészben! A csokoládét pedig a szomszédasszonyom adta neki! - a művész erre összeráncolta homlokát. "Néma, s árva is?" kérdezte magától. Hirtelen kedves hangnemben így szólt a leánykához:

- Maradj így! - majd ismét átsietett az utca másik felére, letérdelt, kis noteszét s grafitceruzáját vette elő, s lerajzolta a kislányt, miközben a csokoládét nézegette. Remek rajz lett, mire elkészült, a művész arcán, egy ritka kép, mosoly virágzott. Ismét felemelkedett, átment a kislányhoz, majd felényújtotta a noteszét, nyitva újdonsült rajzával: - Ez te vagy - mondta neki: - miközben eszed a csokoládét!

A kislány ekkor ránézett, megköszörülte torkát, majd így szólt:

- Szép rajt... Festeni is fog? - a férfi erre elmosolyodott, majd így válaszolt:

- Természetesen! S megköszönném, ha modellt állnál nekem a műhelyemben! - a lányka erre elmosolyodott, s megfogta a férfi felé nyújtott kezét. Így tűntek el kettesben a párizsi kis utca forgatagában, ahol olyan dolog történt, mely már rég nem; felfigyeltek egy sorvadó kis lélekre, mely e észrevételnek köszönhetően megszólalt újra.

 

 

E-mail címem: manson1200@citromail.hu

"So you go round and round
another live another wound
from death to birth, from birth to death
No time to waste, no time to rest
So you go round and round
another live another wound
and when you finally touch the light
they send you back into the night"

(Deine Lakaien - Reincarnation)

 

"Könnyek, könnyek,
Egyre csak jönnek...
Ki állítja meg őket?
Övék már a Győzelem..."


"There is no peace in heaven
There is no peace on earth
There is no love in heaven
There is no love on earth
There is no faith in heaven
There is no faith on earth
There is no hope in heaven
There is no hope on earth"

(Deine Lakaien - Reincarnation)

 

Linkek
 
minibannercserék

  
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Az idő felénk
The WeatherPixie
 

"Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus SZEREPJÁTÉK! Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!    *****    Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Nézz filmet facebook messengeren!!!! Klikk! Klikk!    *****    ONMYMIND \\ EGY ÁTLAGOS SRÁC BLOGOL MINDENRÕL AMI ESZÉBEJUT \\ ZENE, CIKKEK, KRITIKA? KATTINTS ÉS OLVASS MOST KEDVEDRE    *****    **********Rengeteg AKCIÓ! Vegyszermentes kozmetikmok és bio mosó és tisztítószerek, munkalehetõséggel! ***********    *****    OKTATÁS INGYENESEN az ASZTRO-suliban, Asztrológiai tanácsadás BECSÜLET KASSZÁS alapon! Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Hírek a folytatásról - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed -    *****    LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT * LORDE * ISMERD MEG TE IS * LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Nem értesz a CSS kódokhoz/nem tudod egyedül fenntartani oldalad/szeretnél egy társszerkesztõt? Írj nekem! - sakura-ec.gp    *****    ISMERD MEG A GYÖNYÖRÛ OSCAR-DÍJAS SZÍNÉSZNÕT, ALICIA VIKANDERT, AKI A 2018-AS TOMB RAIDER LARA COFTJÁT FOGJA ALAKÍTANI!